Producția de miere, în pericol

161
Producția de miere, în pericol - miere-1488647157.jpg

Articole recomandate

Organizatorii unui târg apicol cer Guvernului să se implice în reglementarea felului în care folosesc fermierii substanțele pesticide, reclamând că acestea pun în pericol familiile de albine și producția de miere. 


Reprezentanți ai apicultorilor susțin că, pe lângă pericolul decimării familiilor de albine, folosirea pesticidelor, care poate ajunge în miere, este un pericol și pentru consumatori. 


Reglementările în acest domeniu sunt importante, a explicat Radu Pandrea, unul dintre organizatorii târgului apicol de la Cluj-Napoca, și în condițiile în care producția apicolă este oricum afectată, periodic, de condițiile naturale, cum ar fi seceta sau vremea capricioasă. 


"Anul trecut a fost unul prost, producțiile au fost diminuate din cauza vremii capricioase și nu numai. Apicultorii se confruntă cu probleme grave, cu lipsa unui program clar de aplicare a pesticidelor, în condițiile în care fermierii aplică pesticide fără să țină cont de apicultură. Din această cauză s-au înregistrat foarte mute pierderi în rândul familiilor de albine, iar producțiile au fost drastic diminuate. Guvernul ar putea să se gândească la un program prin care să oblige fermierii, horticultorii, să respecte un program clar de aplicare a pesticidelor în livezi, pe diferite culturi, iar noi cerem acest lucru. Să fie stabilit un calendar centralizat pentru o anumită zonă, iar la nivelul primăriilor să existe un program de aplicare a pesticidelor. Pe lângă faptul că pesticidele decimează populațiile de albine, există riscul ca aceste substanțe să ajungă în miere, afectând sănătatea consumatorilor", a declarat Radu Pandrea, conform Agerpres.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Sangria cu miere. Trucuri de preparare
Pagina a fost generata in 0.3738 secunde