Mihai Daraban: "Dacă multinaționalele se retrag din România, închidem lumina țării!"

1642
6
Mihai Daraban:
"Mediul de afaceri românesc este bazat pe microîntreprinderi, iar dacă multinaționalele se retrag, închidem lumina țării", a declarat, aseară, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, la cea de-a XXIV-a ediție a Topului Național al Firmelor. 


"Sunt un susținător al capitalului autohton, dar cred că, la modul cel mai sincer, nu ne putem juca cu cuvinte. Nu putem blama multinaționalele. Multinaționalele, dacă se retrag din România, închidem lumina țării. Nu cred că este un subiect cu care ne putem juca. Sunt mari angajatori, mari plătitori de taxe și impozite, nu cred că aceste multinaționale să se înscrie într-o escală a populismului", a avertizat Mihai Daraban. 


Șeful Camerei de Comerț și Industrie a României a făcut apel către guvernanți să înceteze cu atacurile la multinaționale și să se uite pe cifrele oficiale care arată care sunt exportatorii din România. 


"O spun cu tristețe: deși avem 21.880 de exportatori în România, primii 100 fac 49% din exportul României. Cu tristețe o spun că în primii 100 sunt doar șase firme românești. Să ne închipuim ce înseamnă lipsa capitalului străin în acest segment al exportului! Cred că lucrurile trebuie privite și prin prisma clasamentelor UE - ultimul loc la inovare-cercetare, pe penultimul loc la productivitatea muncii și la digitalizarea administrativă", a explicat Mihai Daraban. 


XXX 


Pe larg despre acest eveniment, în ediția de week-end a ziarului nostru. 




Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Dan
10 noiembrie 2017
Excelent!

Bravo Burebista, in sfarsit un om care gandeste cu capul sau si spune lucrurilor pe nume ! Oare cine a distrus toata economia tarii si a adus leprele astea in Romania, care nu stiu decat sa isi umfle buzunarele pe seama angajatilor lor indobitociti si adusi la nivelul de sclavi ? Sa fii sanatos, nea Darabane, Romania nu a fost construita cu multinationalele tale si nici nu se va termina daca (Doamne-ajuta!) se carabanesc de la noi - Romania au facut-o oamenii sai si nu jigodiile astea fara tara! Sau poate ai vreun interes sa-i "pupi" ? Vreun bonus, ceva ? ca nu va mai ajunge...

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Liviu Burebista
10 noiembrie 2017
pt redactia Cuget "Liber"

De ce pune-ti adevarul sub obroc? De ce camuflati comentariile critice ? Ce fel de cuget liber, daca voi nu suportati adevarul si critica? Se vede clar ca a-ti ramas tributari sistemului totalitar, de care am crezut ca am scapat in Decembrie 89. Credeti voi ca daca stergeti postarile critice, oameni nu vad care este realitatea si unde se ascund hotii? Si Ceausescu a procedat la fel si a-ti vazut cum a sfarsit.

a-mirabilis
10 noiembrie 2017
lumina nu se va stinge!

D-nule Daraban,pleaca aia si poate s-or gasi si prin Romania baieti capabil sa puna o intreprindere pe picioare.Pai marile combinate,sistemul energetic,fabricile,uzinele,extractia de petrol si gaze constructiile de masini erau ale celor care nu aveau buletin de Ro.Don Daraban,am impresia ca ai papat bani de prin buget degeaba.Este adevarat ca v-ati repezit ca vaca -n varza la investitorii ,,de bine'' si le-ati oferit pe tava toata agoniseala norodului,ati desconsiderat capacitatile manageriale ale unor autohtoni,mai mult ,ati si desfiintat si institutiile care pregateau asmenea cadre si ii scoliti aiure-n praznic de pomana ca nu au unde sa practice ce au invatat la intoarcerea in tara .Va fi greu don Daraban,dar nu imposibil ca sa se mentina lumina chiar daca nu va ,,straluci'' ca acum,dar cel putin are continuitate .

Liviu Burebista
10 noiembrie 2017
Cu mare cinste

Ce anume nu sa incadrat in termenii si conditiile ziarului "Dobrogea Noua"? Cuvantul PORC este la mare cinste la noi la romani, mai ales ca se apropie si Craciunul. Sau din cauza ca domnul in cauza, a primit un nou mandat la carma CCIR si va este frica sa nu cumva sa deranjati asa personalitati suspuse. Se vede ca a meritat un nou mandat , doar Romania pana acum a mers stralucit si trebuie continuat acelasi curs. Va doresc succes in continuare, la periat si luat scame de pe umerii mai marilor zilei, dar care sa nu uitati ca sant vremelnici. PS. Sa stiti ca astept sa va achitati de promisunea pe care mi-ati facut-o , cu privire la Art. 48, aliniatul 1 din Constitutia Romaniei. Va multumesc.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Sâmbătă, 04 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Curs de agricultură ecologică, la CCINA
Pagina a fost generata in 0.4468 secunde