Mihai Daraban, președintele CCIR, la Paris

247
Mihai Daraban, președintele CCIR, la Paris - mihaidaraban-1496938304.jpg

Articole de la același autor

Delegația Camerei de Comerț și Industrie a României, condusă de președintele Mihai Daraban, a efectuat miercuri, 7 iunie 2017, o vizită de lucru la Paris, Franța. În cadrul vizitei, au avut loc întâlniri cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Franceze, Pierre Goguet, și cu reprezentați la nivel înalt ai Forumului Francofon al Afacerilor și ai Club Efficience. 


Temele de discuție atinse în cadrul întâlnirii cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Franceze au vizat perspectivele cooperării dintre organizațiile camerale din România și Franța, cu accent pe contribuția acestora la consolidarea conlucrării dintre mediile antreprenoriale din cele două state, atât pe plan bilateral, cât și pe piețe terțe. 


În ceea ce privește întâlnirea cu președintele Forumului Francofon al Afacerilor, Steve Gentili, o atenție deosebită a fost acordată valorificării oportunităților oferite de Organizația Internațională a Francofoniei. A fost evocată inclusiv posibilitatea corelării activităților pe linia axei economice a francofoniei cu viitoarea președinție română a Consiliului UE.


S-a convenit asupra unui schimb de informații sistematic privind oportunitățile de afaceri, identificarea domeniilor cu potențial în materie și proiecte realizabile în comun de companiile românești și franceze.


Clubul Efficience regrupează diaspora economică africană și are drept obiectiv promovarea intereselor economice africane în Franța și în Europa și crearea de punți de cooperare spre Africa prin intermediul unor proiecte. Deține o rețea de peste 600 de membri (șefi și reprezentanți ai unor întreprinderi și lideri de opinie). Printre parteneri se numără: Forbes Afrique, Le Point, Canal + Afrique, Orange, Cabinet Orrick, Institutul Francez); parteneri instituțiali (IPEMED, la Fondation Africa France, la Fondation Énergie pour l’Afrique, la Fondation Culture & Diversité, la Fondation Chirac, la Fondation la Fondation Aces, la Fondation Tony Elumelu, la Fondation Face și Secțiile economice ale ambasadelor africane la Paris.


FFA - Forumul Francofon al Afacerilor - este principalul partener în organizarea evenimentelor economice ale OIF, axat pe încurajarea cooperării între actori economici din statele francofone, pe stimularea dialogului între mediul politic și cel economic, contribuind activ la facilitarea schimburilor între sectorul privat și economiile statelor francofone. FFA are o bună cooperare cu Camerele de comerț naționale cu care dezvoltă proiecte. Există un mare interes de a coopera cu România în organizarea de evenimente axate pe sectoare de interes pentru țara noastră, cum ar fi tehnologiile informaționale/digitale; industria auto, energia. FFA colaborează de asemenea cu: OCDE, Agenția Franceză de Dezvoltare/AFD, Banca de Dezvoltare a Statelor Africii Centrale/BDEAC și Business France.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3783 secunde