Mihai Vlasov trebuie suspendat de la conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României

423
Mihai Vlasov trebuie suspendat de la conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României - mihailvlasov-1395247055.jpg

Articole de la același autor

Șoc în sistemul cameral. Mihai Vlasov, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a fost arestat de procurorii DNA, sub acuzația de trafic de influență. El ar fi pretins suma de 1.000.000 de euro în schimbul obținerii unei decizii favorabile, în cadrul Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. Vlasov a fost surprins în flagrant, în timp ce șoferul îi aducea punga cu mita de 200.000 de euro. 
Personajul nu este la prima coliziune cu Codul penal. În 1988, el a fost închis pentru trafic de influență și a stat în închisoare mai mult de un an. După 1990, a reușit să obțină anularea sentinței printr-un recurs în anulare, pretextând că a fost victima sistemului comunist. 
"S-a adus o gravă lovitură de imagine Camerei de Comerț și Industrie a României, respectiv Curții de Arbitraj a sistemului cameral. Dacă în celelalte instituții ale Justiției din țara noastră au existat cazuri de încălcare a legii, Curtea de Arbitraj, în cei 23 de ani de existență, nu fost implicată niciodată într-o asemenea situație. Este regretabil că s-a întâmplat așa ceva" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Mihai Daraban, vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a României și președinte al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. 
Cazul Vlasov știrbește prestigiul CCIR, una dintre puținele instituții ce nu fuseseră afectate de fenomenul corupției. Chiar dacă vinovăția președintelui în exercițiu nu este încă dovedită, acesta nu mai poate rămâne în funcție. 
Colegiul de conducere al Camerei ar trebui să se întrunească în regim de urgență și să îl suspende din funcție. Până la alegeri, interimatul ar putea fi acordat unuia dintre cei patru vicepreședinți: Vasile Bar, Mihai Daraban, Sorin Petre Dimitriu sau Ion Mocanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Martie 2014
Stire din Economie : Vrei să faci afaceri cu coreenii?
Miercuri, 19 Martie 2014
Stire din Eveniment : Mihail Vlasov a fost arestat preventiv
Pagina a fost generata in 0.442 secunde