Mii de angajări în sistemul public pentru aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice

455
1
Mii de angajări în sistemul  public pentru aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice - legeainsolventei-1451396609.jpg

Articole recomandate

Normele meto-dologice de apli-care a Legii 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice sunt finalizate la nivelul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor urmând să fie adoptate în aprilie 2016, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Ministerul a publicat Planul de acțiune al implementării Legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice, care prevede și suplimentarea personalului instituțiilor reprezentate în comisiile de insolvență, respectiv ANPC, Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Potrivit documentului citat, hotărârea de Guvern care permite suplimentarea personalului ANPC cu 180 de persoane ar putea fi adoptată până în aprilie 2016. Numărul de posturi în ONRC și ORCT ar urma să fie majorat cu 500 pentru Buletinul Procedurilor de Insolvență, iar actul normativ în acest sens ar putea fi aprobat în Guvern până în mai 2016.

Dezvoltarea, testarea și punerea în producție a sistemului informatic pentru înființarea în cadrul Buletinului Procedurilor de Insolvență a secțiunii "Debitori - persoane fizice cu obligații ce nu decurg din exploatarea unei întreprinderi" s-ar putea finaliza în august 2016, condiționat de primirea fondurilor și încheierea contractului de achiziție publică.

De asemenea, se are în vedere și suplimentarea posturilor în CSM astfel: 600 de judecători, 750 de grefieri de ședință, grefieri registratori și arhivari. În acest sector vor fi organizate și cur-suri de formare profesională în condițiile în care, potrivit comunicatului citat, există un număr foarte mic de formatori în această materie.

Până în luna iulie a anului viitor este prevăzută constituirea comisiei de insolvență la nivel central, iar până în septembrie - noiembrie constituirea celor 42 de comisii teritoriale (județene).

Comentează știrea

Andreia
3 ianuarie 2016
CUM POTI SA FACI BANI PE NET

Cum poti sa faci bani pe net! Asa ceva nu poti rata! Un senzational curs care te invata cum poti sa faci bani pe net! Si e GRATUIT cursul! Inveti repede si usor, online, cum poti sa faci bani pe net! Incepe acum! Nu mai sta pe ganduri si cere informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2551 secunde