Mii de constănțeni și-au golit buzunarele la Confintex 2010 (galerie foto)

905
Mii de constănțeni și-au golit buzunarele la Confintex 2010 (galerie foto) - 23a51660bf1c5e4a14fcb7d0ad53da57.jpg
Cei 175 de producători și distribuitori care participă la Târgul național de îmbrăcăminte și încălțăminte "Confintex 2010" au dat lovitura. Ieri, încă de la prima
oră a manifestării expoziționale, au avut potop de clienți. Constănțenii n-au venit doar "să-și clătească ochii", să piardă vremea. Cei mai mulți dintre ei erau interesați să cumpere.

Parcă în ciuda vremii mohorâte și a ploii mărunte, care îi invita să rămână acasă, mii de constănțeni au ieșit să facă cumpărături în Pavilionul Expozițional Constanța, unde sunt standurile de confecții, îmbrăcăminte, și în hotelul - restaurant "Perla", din Mamaia, care găzduiește produsele de încălțăminte și marochinărie.
Localnicii au profitat din plin de Ziua Națională a României, de faptul că aveau liber de la muncă, pentru a-și înnoi garderoba și a cumpăra cadourile de Crăciun.
Marius Costea, directorul general al "Confintex 2010\", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", că "numărul vizitatorilor este peste așteptări" și că "80% dintre ei au făcut cumpărături".
Constănțenii - a spus el - au înțeles că trebuie să vină la târg încă din prima zi, pentru a găsi mărfurile și prețurile cele mai bune.
Care sunt principalele caracteristici ale acestei ediții a manifestării expoziționale? "În primul rând, ponderea cea mai mare o reprezintă mărfurile românești. La confecții - încălțăminte, procentul este de 70 - 75%, iar la încălțăminte - marochinărie, chiar mai mare de 90%. În al doilea rând, sunt prezentate multe colecții noi, pentru sezonul rece. În al treilea rând, cei mai mulți dintre expozanți au înțeles că trebuie să-și adapteze prețurile la piață. Pentru producătorii care nu au magazine proprii, târgul reprezintă o șansă extraordinară de a-și prezenta și vinde marfa. De aceea, mulți dintre ei caută să profite la maximum, scăzând prețul după cum dictează piața" - a explicat interlocutorul nostru.
Un mic sondaj realizat în rândul clienților, arată că manifestarea expozițională se bucură de aprecierea lor. Cumpărătoarea Mădălina Nica, a declarat: "Este o creștere calitativă față de ediția anterioară a târgului. Prețurile sunt acceptabile; mai bune decât în magazinele din oraș. Un alt avantaj este că aici poți cumpăra tot ce ai nevoie, fără să pierzi timpul colindând magazinele și comparând mărfurile și prețurile."
O vizitatoare, care a ținut să rămână anonimă, a afirmat: "Am cum-părat câte ceva. Prețurile sunt accesibile, cu 10% mai mici decât în magazinele din Constanța, iar mărfurile românești sunt de bună calitate. E o varietate mare de produse. Ai de unde alege."
Emilia Stoian nu a fost, însă, prea mulțumită: "Târgul este de apreciat, iar prețurile sunt accesibile. Din păcate, modelele de îmbrăcăminte prezentate sunt clasice. Lipsesc cele pentru tineri. Ei vor altceva, în afara tiparelor obișnuite."
"Cuget Liber" are două sugestii pentru organizatori. În primul rând, ar trebui să existe un element de identificare a standurilor cu produse românești, pentru mai rapida orientare a vizitatorilor. Se constată că mulți dintre ei caută produsele realizate în țară, pentru că apreciază calitatea lor. Tocmai de aceea trebuie ajutați să le identifice cât mai ușor.
În al doilea rând, ar trebui ca patronatul și organizatorii să realizeze sondaje de opinie în rândul vizitatorilor la aceste târguri. Ele vor oferi informații de piață extrem de valoroase, care în alte condiții ar fi obținute mult mai greu și cu costuri mult mai mari.
"Pentru noi, Constanța reprezintă un etalon în organizarea târgurilor" - a declarat Marius Costea. Etalonul acesta va trebui îmbunătățit, spunem noi, în funcție de nevoile și sugestiile clienților. Și ale presei!

Vă reamintim, stimați cititori, că târgul este deschis pe 2, 3 și 4 decembrie, între orele 10 și 19, iar pe 5 decembrie (ultima zi), de la ora 10 la 16.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7055 secunde