Ministerul Agriculturii amenință cu scoaterea de pe piață a comercianților care dezinformează consumatorii

164
Ministerul Agriculturii amenință cu scoaterea de pe piață a comercianților care dezinformează consumatorii - piata-1460128176.jpg

Articole recomandate

Daniel Butănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a avertizat că vor fi scoși de pe piață acei comercianți de produse agricole care dezinformează consumatorii.

'Lucrăm la schimbarea legislației în așa fel încât să permitem apariția produselor românești acolo unde le este locul, adică la întâlnirea cu consumatorul, în lanțurile de magazine, în alimentare, oriunde are impact direct cu consumatorul, produsul românesc trebuie să fie prezent', a declarat vineri, pentru Agerpres, Daniel Butănoiu.

El a ținut să adauge că acei comercianți "care vor vinde produse agricole străine fără să indice țara de proveniență vor fi scoși de pe piață'. 'Dezinformarea practicată de unii comercianți de produse agricole este un fals și va fi pedepsită pe măsură, de la amenzi cuprinse între 10.000-15.000 de lei, până la suspendarea și închiderea activității', a adăugat secretarul de stat.

Daniel Butănoiu a afirmat și că trebuie și 'consumatorii să fie mai atenți la ce pun în farfurie'. 'Toți trebuie să facem mai mult, consumatorul în momentul în care se duce să cumpere un produs trebuie să se uite cu mare atenție și să cântărească foarte serios în ce țară se vor duce banii (...) dar și la locurile de muncă din mediul rural, migrația din mediul rural, menținerea locurilor de muncă din mediul rural și tradiția pe care o apreciază toată lumea, căci în România, pe lângă peisajele superbe, se mănâncă cum trebuie, produse gustoase și de înaltă calitate', a mai declarat Daniel Butănoiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.978 secunde