Concurs Ministerul Agriculturii drege busuiocul

175

Articole de la același autor

După ce a declanșat un scandal național cu un comunicat de presă prin care anunța obligativitatea producătorilor agricoli de a se conforma prevederilor OUG 44/2008, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale revine cu precizări prin care încearcă să calmeze apele agitate.
Instituția susține că, de fapt, actul normativ nu îi vizează pe micii producători agricoli, care doresc să-și valorifice producția în piețe, oboare sau târguri. Aceștia pot vinde, în continuare, în baza certificatelor de producător eliberate conform HG nr.661/2001.
Mai mult, ministerul consideră că, în baza articolului 2 din OUG nr. 28/1999, republicată, comerțul ocazional cu produse agricole efectuat de producătorii agricoli individuali în piețe, târguri, oboare sau alte locuri publice autorizate este exceptat de la utilizarea caselor electronice de marcat.
Comunicatul ministerului nu este suficient, pentru că el nu poate modifica OUG 44/2008. Este nevoie de amendarea actului normativ, în sensul de a preciza ce categorii de producători agricoli trebuie să se înregistreze ca persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5793 secunde