Ministerul Agriculturii se dă bine pe lângă oficialii din China

159

Articole recomandate

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat astăzi la deschiderea ediției a 7-a a Forumului pentru Comerț Agricol și Cooperare Economică dintre China și țările Europei Centrale și de Est desfășurat în orașul Hefei, provincia Anhui, China.

În intervenția sa, ministrul Daniel Constantin a solicitat sprijinul Ministerului Agriculturii din China pentru a deschide piața chineză produselor românești prin urgentarea negocierilor și semnarea Memorandumului de Înțelegere între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din România și Administrația Generală pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei din RP Chineză. Acest acord va permite agenților economici români să exporte produse de origine animală în China, subliniază reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Daniel Constantin a propus părții chineze intensificarea schimburilor comerciale și în ceea ce privește alte produse agroalimentare cum ar fi: vin, apă minerală, miere de albine și produse derivate, cereale, precum și identificarea de noi nișe pentru produsele românești.

Schimburile comerciale cu Republica Populară Chineză au înregistrat o creștere substanțială în ultimii cinci ani, atingând 4,2 mld. USD în anul 2011, înregistrându-se cea mai mare valoare a exporturilor românești pe piața chineză în valoare de 659,8 mil. USD. "Acest lucru este îmbucurător, dar este departe de a valorifica potențialul de cooperare economică pe care îl au cele două țări iar balanța comercială, semnificativ în defavoarea României, necesită măsuri urgente de susținere a exportului românesc", spun reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4439 secunde