Ministerul Agriculturii vrea finanțarea acvaculturii din fonduri europene

310
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, a participat în perioada 19 - 21 martie 2012 la Consiliul de Miniștri organizat la Bruxelles.

În cadrul întâlnirilor s-a discutat propunerea de reformă a Politicii Comune în domeniul Pescuitului (PCP). Ministrul Stelian Fuia a susținut menținerea pescuitului costier și a acvaculturii pentru ca România să profite de potențialul piscicol deținut. "România este importator net de pește și produse din pește, așa că avem tot interesul de a valorifica acvacultura, pentru că există potențial", a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, într-un briefing de presă susținut la sediul Comisiei Europene.

Încurajarea acvaculturii ar presupune introducerea sectorului în cadrul politicii comune pe pescuit și finanțarea lui din fonduri europene. Astfel, ar putea fi susținut și pescuitul în râuri sau lacuri deoarece în prezent, acvacultura din cadrul PCP se referă doar la acvacultura marină, au precizat reprezentanții Ministerului Agriculturii. Acest punct de vedere e susținut de toate statele membre UE care nu au ieșire la mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Economie : Loteria fondurilor europene
Pagina a fost generata in 0.406 secunde