Ministerul Dezvoltării și Turismului va plăti 2 milioane de lei companiei IBM pentru un program de numărat turiștii din hoteluri

275

Compania IBM România a câștigat o licitație organizată de MDRT pentru realizarea unui program electronic destinat evidențierii numarului de turiști cazați în hotelurile și pensiunile din țară, și combaterii evaziunii fiscale, valoarea contractului fiind de 2 milioane de lei, inclusiv TVA.

Potrivit unui anunț al MDRT, la atribuirea contractului s-a ținut cont de oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Finanțarea contractului este asigurată din fonduri comunitare.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a declarat în mai multe rânduri că vrea să implementeze un soft în unitățile de cazare din țară, astfel încât să fie cunoscut, în orice moment, numărul de turiști.

În mai multe rânduri, între estimările autorităților din turism privind numărul de persoane cazate în hoteluri în sezonul estival sau pentru perioada unui întreg an și cele ale hotelierilor au existat mari diferențe.

De fiecare dată, autoritățile au raportat mai mulți turiști decât au reușit să numere hotelierii și agențiile.

Chiar dacă hotelierii și agențiile de turism susțin că turismul intern a scăzut cu 20% în acest an, potrivit ultimelor date ale INS numărul turiștilor cazați în unitățile de profil din România a crescut în primele cinci luni ale anului cu 9,9% față de perioada similară din anul trecut, la 2,14 milioane, din care un sfert au fost turiști străini.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4175 secunde