Ministerul Finanțelor Publice profită de pandemie pentru a face rabat de la lege

102
Ministerul Finanțelor Publice profită de pandemie pentru a face  rabat de la lege - ministerulfinantelorpubliceprofi-1603899880.jpg

Articole de la același autor

Potrivit unul proiect de OUG inițiat de Ministerul Finanțelor Publice, în funcția de conducător al compartimentului financiar-contabil din administrația publică centrală vor putea fi numite și persoane care nu dețin certificatul de atestare a cunoștințelor dobândite în domeniul Sistemului European de Conturi. Măsura – se precizează în referatul de susținere a proiectului - are drept scop ocrotirea sănătății persoanelor care ar trebui să participe la concursul pentru obținerea certificatului de atestare SEC.

Totodată propunerea are în vedere și asigurarea funcționării adecvate a instituțiilor din administrația publică centrală prin ocuparea posturilor de conducător a compartimentului financiar contabil rămase vacante, în condițiile în care deciziile impuse de evoluția și amploarea pandemiei trebuie să fie luate cu celeritate.

Derogarea va fi valabilă în perioada 2020-2021. Iar în termen de 12 luni de la încetarea stării de urgență, respectiv alertă, persoanele care au beneficiat de ea au obligația să dobândească certificatul de atestare a cunoștințelor dobândite în domeniul Sistemului European de Conturi.

Inițiativa Ministerului Finanțelor Publice este surprinzătoare, având în vedere faptul că sute de mii de elevi și studenți merg zi de zi la cursuri, în condițiile pandemiei, că mii de specialiști din diferite domenii continuă să participe la cursuri de perfecționare și să susțină examene, cel mai la îndemână exemplu fiind al ofițerilor de marină. Ministerul Finanțelor Publice preferă să dea o derogare de la competențele profesionale cerute de lege în loc să se străduiască să organizeze concursul pentru obținerea certificatului de atestare SEC în condiții de securitate sanitară, așa cum procedează toate instituțiile de învățământ din țară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Statul român se împrumută pe rupte
Pagina a fost generata in 0.5607 secunde