Ministrul Agriculturii: Fermierii îşi primesc banii; APIA a deblocat plăţile

233
Ministrul Agriculturii: Fermierii îşi primesc banii; APIA a deblocat plăţile - fonduri-apia-deblocate-1709315471.jpg

Articole de la același autor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată pentru fermieri, în această săptămână, suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei, a anunţat vineri ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.


"În această săptămână, APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ce reprezintă intervenţiile de plăţi directe, ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum şi măsurile de dezvoltare rurală. Astfel, fermierilor din sectorul vegetal le intră în conturi 528.160.723,12 lei, iar celor din sectorul zootehnic 964.245.374,84 lei", a scris Barbu pe Facebook.


Acesta a subliniat că pentru sectorul vegetal sunt plăţi directe decuplate, ecoschema PD 04 - practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, ANT-uri, precum şi măsuri de dezvoltare rurală care vizează mediul şi clima, agricultura ecologică sau zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice.


Plăţile pentru sectorul zootehnic vizează sprijinul cuplat pe venit la vaci de lapte, carne de vită, ovine şi caprine.


"Le mulţumesc colegilor de la APIA că s-au mobilizat şi au deblocat procesul de autorizare la plată pentru fermieri. Am convingerea că toţi colegii mei din instituţiile din subordinea ministerului au înţeles că noi lucrăm pentru fermieri şi că ei sunt prioritatea noastră", a mai scris ministrul Agriculturii, pe pagina de socializare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2953 secunde