Ministrul agriculturii susține legea privind hipermarketurile

173
Ministrul agriculturii susține legea privind hipermarketurile - ministrulagriculturii-1466004083.jpg

Articole de la același autor

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în la Parlamentul României, la o dezbatere pe tema Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. În opinia lui, îmbunătățirea cadrului normativ existent va avea un efect benefic asupra condițiilor de comercializare a produselor românești, diversificând oferta de produse agroalimentare provenite direct de la producătorii autohtoni și contribuind astfel la creșterea consumului de produse românești, fapt ce va influența pozitiv atât producția, cât și calitatea produselor agroalimentare din România.


"Producătorii din România vor fi avantajați prin această lege sub aspectul desfacerii producției proprii, aceasta având un impact pozitiv inclusiv asupra gestionării materiilor prime din sectorul vegetal și zootehnic care, valorificate fiind de agenții economici locali, vor duce la scăderea exporturilor de materii prime și totodată la diminuarea importurilor de produse alimentare finite", a afirmat Irimescu.


El a punctat însă un aspect esential privind aplicarea acestei legi, și anume necesitatea asocierii micilor producători pentru a putea livra în hipermarketuri cantitățile pe care aceste rețele le solicită. "E nevoie de producție constantă și de aceea, producătorii trebuie să facă acest pas, spre asociere. În comun pot valorifica mult mai bine marfa pe care o produc", a spus ministrul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4563 secunde