Ministrul agriculturii vrea să afle de la spanioli cum e să ai o infrastructură de irigații ca la carte

50
Ministrul agriculturii vrea să afle de la spanioli cum e să ai o infrastructură de irigații ca la carte - danielconst-1374055641.jpg

Articole de la același autor

În perioada 17 - 19 iulie 2013, o delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condusă de ministrul Daniel Constantin, va efectua o vizită în Spania, unde va avea o serie de întrevederi cu oficiali ai Guvernului spaniol dar și cu reprezentanți ai Federației Naționale a Comunităților de Irigatori sau ai Comisiei de agricultură, alimentație și mediu înconjurător din Congresul Deputaților.

În cadrul programului sunt prevăzute întrevederi cu ministrul Agriculturii, Alimentației și Mediului Înconjurător, Miguel Arias Canete și cu Jose Ignacio Lorens Torres, președintele Comisiei de agricultură, alimentație și mediu înconjurător - Congresul Deputaților.

Programul vizitei prevede întâlniri la Madrid și deplasări în regiunea Extremadura, o zonă cu o infrastructură de irigații dezvoltată în mod deosebit.

Cu ocazia acestor consultări, partea română are în vedere realizarea unui schimb de opinii cu interlocutorii spanioli pe teme precum implementarea PAC, absorbția fondurilor europene, evaluări privind implementarea viitoare a reformei PAC recent agreate, îmbunătățirea funcționării lanțului agro-alimentar, experiența spaniolă în ce privește cooperativele agricole și asigurările agrare. Nucleul consultărilor din Spania se va circumscrie interesului părții române pentru experiența spaniolă în modernizarea și gestionarea irigațiilor - domeniu prioritar pentru Guvernul român.

De asemenea, oficialul român va vizita instalațiile de irigații din Montijo, unde se regăsesc culturi de cereale (grâu, orz si ovăz), măsline, stejar, vița de vie, cartofi, ardei, varză, roșii, lucernă, porumb, fasole etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Iulie 2013
Stire din Economie : Victor Ponta pleacă în Spania
Miercuri, 17 Iulie 2013
Stire din Economie : Euro se simte și mai bine astăzi
Miercuri, 17 Iulie 2013
Stire din Economie : Dolarul american s-a depreciat
Pagina a fost generata in 1.3356 secunde