Ministrul Finanțelor: România a atras 3,5 miliarde euro de pe piețele externe de capital

496
Ministrul Finanțelor: România a atras 3,5 miliarde euro de pe piețele externe de capital - alexandrunazare960x6001-1618484442.jpg

Articole recomandate

România a atras 3,5 miliarde euro de pe piețele externe de capital „la costuri atractive”, după lansarea, pe 7 aprilie, a primei emisiuni de euroobligațiuni din acest an pe piețele internaționale de capital. Este cel mai mare volum de finanțare realizat de România într-o singură tranzacție, a anunțat Ministerul Finanțelor.


„Succesul primei emisiuni de euroobligațiuni a României din anul 2021 reconfirmã încrederea de care se bucurã țara noastrã din partea investitorilor la nivel internațional. Deși criza generatã de pandemia Covid-19 nu a luat sfârșit, aceastã tranzacție dovedește faptul cã mãsurile și obiectivele Guvernului privind consolidarea fiscal-bugetarã și relansarea economiei românești, apreciate deja de instituții internaționale, sunt recepționate pozitiv și de comunitatea investiționalã”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare


Ministrul a precizat că prin aceastã emisiune România și-a asigurat o parte importantã din necesarul de finanțare de pe piețele externe aferent anului 2021 și și-a consolidând totodatã rezerva în valutã (buffer-ul).
„Împrumutul contractat va fi utilizat pentru acoperirea nevoilor de finanțare determinate de nivelul deficitului bugetar și volumul refinanțãrii datoriei publice, în contextul pandemiei Covid-19”, a spus Alexandru Nazare.


Valoarea totalã a emisiunii de euroobligatiuni este de 3,5 miliarde euro, cu o subscriere finalã de 10 miliarde EUR, prin participarea unui numãr de peste 380 de investitori.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8902 secunde