Ministrul IMM-urilor respinge impozitul minim

328
Ministrul IMM-urilor, Constantin Niță, a declarat că nu con-sideră oportună introducerea impozitului forfetar, în varianta propusă de Guvern.
"Sunt adeptul impozitării forfetare, dar nu pe timp de criză. În bugetul pe 2010 vom revizui legislația, pentru a mări cifra pe care putem să o aplicăm și a trece la adevăratul impozit forfetar", a spus Niță, la finele săptămânii trecute.
Ministrul a precizat că în România nu se aplică impozit forfetar, ci un impozit minim obligatoriu, făcându-se o mare confuzie.
"Adevăratul impozit forfetar se stabilește pe activitate, în anumite limite, și are nevoie de o abordare amănunțită", a spus Constantin Niță.
În prezent, varianta de impozitare propusă de Finanțe prevede un impozit minim de 500 euro, pentru firmele cu o cifră de afaceri mai mică de 12.000 euro, pe principiul ultimatului – "Dacă nu poți plăti nici măcar 500 euro la stat, anual, închide!", după cum s-a exprimat ministrul Finanțelor Gheorghe Pogea. Acesta a motivat introducerea impozitului minim prin lipsa fondurilor la buget, necesare plății investițiilor. "Nu avem cum să luăm alte măsuri economice dacă firmele nu-și plătesc taxele", a declarat Pogea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3801 secunde