Ministrul pentru Afaceri comerciale din cadrul Ambasadei Egiptului, în vizită la CCINA Constanța

168
Ministrul pentru Afaceri comerciale din cadrul Ambasadei Egiptului, în vizită la CCINA Constanța - vizitaccina-1379696346.jpg

Articole de la același autor

Ministrul pentru Afaceri co-merciale și economice din cadrul Ambasadei Republicii Arabe Egipt la București, Abd El Rahman A. Raouf, a efectuat, ieri, o vizită la sediul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA), acolo unde a fost primit de președintele instituției, totodată vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban.

Ministrul Raouf a fost însoțit la Constanța, în vizita sa, de managerul general al companiei XBS Energy, precum și de managerul de dezvoltare a acesteia.

În cadrul vizitei informale, Mihai Daraban, la solicitarea ministrului Raouf, a prezentat sistemul cameral din România și colaborarea acestuia cu asociațiile profesionale și de afaceri. Bineînțeles, invitații au fost puși în temă și cu natura serviciilor pe care le oferă Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța atât firmelor membre, cât și celorlalte companii constănțene. Președintele CCINA a pus accent în special pe eliberarea certificatelor de origine pentru export, a celor de forță majoră, eliberarea vizelor document, importanța pe care o are Curtea de Arbitraj, expozițiile, prezentările de firmă și cursurile organizate de instituție.

Ministrul Raouf a prezentat, la rândul său, sistemul cameral din Egipt, precizând faptul că cea mai activă Cameră de Comerț din Egipt este cea din Alexandria.

"Această vizită a fost și una de stabilire a principalelor direcții de dezvoltare bilaterală. Domnul ministru a fost foarte interesat de transportul mărfurilor între România și Egipt și în special între Constanța și Alexandria. La momentul acesta, principalele mărfuri exportate spre Egipt sunt cerealele și cheresteaua. Președintele Mihai Daraban a ținut să facă precizarea că Portul Constanța nu este doar un port maritim, ci și unul fluvial, putând facilita transportul mărfurilor egiptene spre Serbia, Ungaria, Slovacia și Austria, țări care nu au ieșire la mare", au precizat reprezentanții CCINA Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4238 secunde