Peste 100 de bijuterii pe patru roți, la Tuning Fest Constanța 2013. Galerie FOTO

1628
6

Articole de la același autor

Iubitorii de mașini puternice, tunate, și-au dat întâlnire week-endul care tocmai a trecut, la GPM Holiday’s Camping, la un eveniment care s-a desfășurat pentru prima dată la malul mării: Tuning Fest Constanța. Pe scurt, bijuterii pe patru roți, cu mulți cai putere, fete frumoase și muzică bună! 

Deținătorii a aproximativ 110 autoturisme au strigat prezent la această reuniune de la malul mării. E drept, cam 50% dintre ei au fost din Constanța, au precizat organizatorii, însă chiar și așa, manifestarea promite multe! De altfel, și cei care au pus umărul la bunul mers al acesteia promit, la rândul lor, multe. Intenționează ca acest festival, ajuns acum pentru prima dată la Constanța, să devină un eveniment important pentru litoral, care să aducă aici, de la an la an, tot mai multe mașini care au ce arăta în materie de motoare, exterior, interior și, bineînțeles, sonorizare.

Evenimentul și distracția pentru participanți a început practic de vineri după amiază, atunci când a avut loc turul orașului pe traseul GPM Holidays Camping - I.C. Brătianu - Bd. Ferdinand (Republicii) - Strada Mihai Viteazul - Bd. Tomis - Strada Mircea Cel Bătrân - Bd. Mamaia - GPM Holidays Camping. Zeci de mașini tunate au putut fi admirate atunci de pietoni și de participanții la trafic, ca mai apoi toate să ajungă la GPM, acolo unde sâmbătă și duminică oricine le-a putut "studia". Au fost concursuri, tombole, premii pentru participanți și vizitatori și multe momente de… socializare.

Referitor la premiile pentru expozanți, dacă le putem spune așa, au existat mai multe categorii: best car of the show, best custom exterior, best exterior, best interior, best rims, best paint, best autohton, best old school car, best clean tuning.

Pasiune înainte de toate

Dacă îi întrebi pe participanții la Tuning Fest Constanța de ce au ales să bage atât de mulți bani în mașinile lor (de regulă multe mii de euro), fie pentru putere, fie pentru design, majoritatea spun că din pasiune. Le place să fie diferiți de ceilalți participanți la trafic, să audă un sunet de motor mai "supărat".

Lucrurile nu stau altfel nici pentru cei care și-au transformat mașina într-un adevărat… sistem audio care să-ți înnebunească urechile. Gheorghe Ludovic este cel care, împreună cu amicul său, Claudiu Șeuleanu, a venit la Tuning Fest Constanța cu un simplu Volkswagen T4 din 1991, care însă lasă pe oricine cu gura căscată. A fost modificat de la primul la ultimul șurub. Toată afacerea: în jur de 30.000 de euro. Ce oferă? 160 de decibeli. "Pasiunea vine de când eram copil. Mi-aduc aminte că înregistram muzică de la radio și nu puteam să prind numai melodia, îi mai auzeam și pe cei de la radio care vorbeau. Am fost și DJ, când eram mai tânăr. Avem 12 difuzoare de 750 de Wați bucata, vrem să punem anul viitor de 1.200 bucata, pentru că deja sunt slăbuțe, vrem să mai punem încă două amplificatoare, baterii încă vre-o șase, șapte și, bineînțeles și alternatoare, două mai mari. În momentul acesta avem 160 de decibeli, iar cum cel mai puternic concert în aer liber a fost undeva la 136 de decibeli… Este adevărat, noi avem închis 160 de decibeli, foarte greu de obținut acești decibeli, muncă, fiare", a precizat Gheorghe Ludovic, care spune că mașina este numai pentru participare la astfel de evenimente. Nu câștigă bani de pe urma acestora, așadar nu poate spune că-și va recupera vreodată investiția; vrea doar să-i fie admirată munca.

Organizatorii spun că deocamdată nu se știe unde se va desfășura următoarea ediție a festivalului, și nici perioada exactă, însă cu siguranță vorbim și despre Tuning Fest Constanța 2014, așadar cei care au astfel de pasiuni, și vor să le împărtășească și altora rezultatul, să se pregătească!

Comentează știrea

noni
9 septembrie 2013
frumos si inutil

Din pacate la noi tunningul se limiteaza la vopsit masina, pus jenti, geamuri colorate si muzica. Bani bagati in masini vechi cu f multi km, care nu vor fi recuperati nici din vanzarea masinii, nici din modificafile propriu zise. Numai din poza vad 4 BMW-uri de cate 4-5000 eur bucata si un TIGRA de 1500. Marea majoritatea a celor care fac asta, sunt morti de foame si mai mult decat masina pe care tin sa o impopotoneze, nu au. Mi-e mila de familiile din care sunt luati acei bani, pt a vopsi frumos niste vechituri. Aia sunt bani runcati pe geam, niciodata nu vor fi investitie sau amortizare macar. E si asta un mod de a arata ca esti frustrat de ceva anume, cum spunea cel cu golful, cand era mic nu avea muzica de calitate, acum o sa moara surd si scuipand sange din plamani cun a patit ala cu opelul mov cu PUM la numar, din abator, de la prea multa muzica. Succes la cheltuit bani si facut sorcove pe 4 roti.

FONDURI UE
9 septembrie 2013
E sansa TA

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

grasu
9 septembrie 2013
fara valoare

Aceste modificari sunt fara valoare. Putine din ele aduc un plus de performanta. Nu degeaba se spune ca pe afara e vopsit gardul si inauntru leopardul. E un clio cu motorul vopsit in rosu, in poze, un logan rosu, o tigra din 80, sa intelegem ca sunt singurele performante ale lor, culoarea rosie. :))))) si prostia proprietarilor care au bagat in vopsit, mai mult decat valoreaza masina.

Răspuns la: frumos si inutil
Adăugat de : noni, 9 septembrie 2013
Din pacate la noi tunningul se limiteaza la vopsit masina, pus jenti, geamuri colorate si muzica. Bani bagati in masini vechi cu f multi km, care nu...
2 deep
9 septembrie 2013
ba nu

Nu sunt inutile aceste modificari, aduc un zambet larg pe buzele celor care au vandut piesele si au lucrat la masini, sau ales cu bani frumosi de la oameni fara minte. In final, cand te uiti pe talon, tot un jeg de 20 de ani conduci, doar ca e proaspata vopseaua. Cap sa ai, minte ce-ti mai trebuie.

Răspuns la: fara valoare
Adăugat de : grasu, 9 septembrie 2013
Aceste modificari sunt fara valoare. Putine din ele aduc un plus de performanta. Nu degeaba se spune ca pe afara e vopsit gardul si inauntru...
Intrebator
9 septembrie 2013
Te rog, mai multe detalii

Tin minte masina cu numarul PUM. Parca era un Opel Kadet mov sau Opel Astra. Apoi mai aparuse un tip taximetrist cu un mic Tico, numar CT22NOV. Si lui asta ii bubuia masina tare. Sunt curios despre primul. Cum adica a surzit si a ajuns sa scuipe sange? Chiar asemena efect poate avea o muzica atat de puternica?

Răspuns la: frumos si inutil
Adăugat de : noni, 9 septembrie 2013
Din pacate la noi tunningul se limiteaza la vopsit masina, pus jenti, geamuri colorate si muzica. Bani bagati in masini vechi cu f multi km, care nu...
noni
9 septembrie 2013
pt intrebator

CT 12 PUM, un Kadett mov de la abator parca, era blindat cu muzica. Am auzit de la baietii din cartier ca dupa mult abuz cu muzica, a avut probleme cu auzul si i s-au dezlipit plamanii de la tubul de bas, deoarece era prea puternic, intr-un spatiu mic, cum e in masina. Daca e minciuna, te mint fara sa vreau. Nu s-a mai auzit nimic de el dupa aceea. Nu i-l cunosteam personal pe baiat.

Articole din aceeași secțiune

Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Economie : Euro bate pasul pe loc
Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Economie : Românii, mari amatori de brânzeturi
Pagina a fost generata in 1.4238 secunde