Ministrul Transporturilor se implică în conflictul din portul Constanța

501

Articole de la același autor

Multă lume e necăjită în transporturile din România. Tensiunile mustesc în portul Constanța, dar și în aeroporturi.

Abia întors de la Bruxelles, unde a obținut o victorie pentru România (dublarea lungimii totale a rețelelor de transport TEN-T de pe teritoriul țării noastre), ministrul Alexandru Nazare a fost luat în primire de sindicate.

Pe data de 23 martie 2012, șeful transporturilor românești s-a întâlnit cu Dumitru Costin - președintele Blocului Național Sindical, Petre Costel, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlacu - secretarul ge-neral al organizației și lideri ai unor sindicate de pe aeroporturi.

Referindu-se la modul în care s-a desfășurat întâlnirea, Petre Costel a relatat următoarele: "I-am prezentat ministrului revendicările sindicatelor portuare, evoluția conflictului cu conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, refuzul acesteia de a dialoga cu noi și l-am informat că nu vom renunța la protestul nostru până când nu îl va demite pe Andrei Aurelian Popa din funcția de director ge-

neral al CNAPMC sau până când acesta nu își va da demisia. Domnul ministru avea informații despre ceea ce se întâmplă la Constanța, dar în privința taxei de acces în port lucrurile iau fost prezentate cu totul altfel. A afirmat că multe dintre problemele în divergență ar trebui rezolvate pe plan local, prin dialog, fără a fi implicat ministerul. În final, domnul ministru ne-a spus că va analiza situația și ne va chema la o nouă întâlnire săptămâna viitoare sau ne va transmite un răspuns." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.608 secunde