Ministrul Transporturilor: "Sunt bani, utilaje și stocuri, să nu ne ia iarna prin surprindere"

251
Ministrul Transporturilor:

Articole recomandate

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat, joi seara, că există bani, utilaje și stocuri astfel încât "să nu ne ia iarna prin surprindere în luna decembrie" și a adăugat că doar un singur județ - Botoșani - nu are încheiat contract cu o firmă de deszăpezire.


"Eu discut zilnic cu cei de la CFR Infrastructură, respectiv CNAIR. M-au asigurat că sunt bani, sunt utilaje, sunt stocuri, să nu ne ia iarna prin surprindere în luna decembrie. Deși iarna nu-i ca vara, ar trebui să fim foarte atenți. Într-un singur județ, într-o singură sucursală, nu avem contract încheiat cu o firmă de deszăpezire, dar vom face noi aceste activități în județul Botoșani", a spus Lucian Bode, la B1TV.


La finele lunii octombrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunța că stocurile de materiale antiderapante conțineau la acea dată 185.079 tone sare, 24.613 tone nisip, 1.306 tone clorură de calciu și 714 produs ecologic,


"În colaborare cu IGPR - Direcția Rutieră, CNAIR SA a încheiat un program comun de măsuri la nivel central și cu Serviciile de Poliției Rutieră la nivelul fiecărui județ. La nivelul fiecărei Direcții Regionale de Drumuri și Poduri sunt stabilite Comandamente Regionale de coordonare a activității de iarnă. În administrarea CNAIR S.A. se află 309 baze de deszăpezire și 120 puncte de sprijin", se menționa într-un comunicat transmis pe 31 octombrie.


Potrivit sursei citate, pentru intervenția pe timpul iernii CNAIR va asigura un efectiv de 3.927 autoutilaje, respectiv 711 autoutilaje de deszăpezire proprii, din care șapte șenilate și 100 autofreze Fresia, 2.524 autoutilaje închiriate și 692 autoutilaje închiriate la cerere.


De asemenea, pentru această iarnă CNAIR a încheiat cu SC Salrom SA un contract de furnizare de sare pentru cantitatea de 475.700 tone, scrie Agerpres. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5618 secunde