Ministrul Transporturilor vrea un parteneriat cu organizațiile sindicale feroviare

810
Ministrul Transporturilor vrea un parteneriat cu organizațiile sindicale feroviare - ministrultransporturilorvreaunpa-1619629431.jpg
Ministrul Cătălin Drulă s-a întâlnit, miercuri, 28 aprilie 2021, cu reprezentanții organizațiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă de la nivelul CFR Marfă.

Discuțiile cu liderii Alianței Federațiilor Tehnice Feroviare și ai Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane au vizat soluțiile pentru rentabilizarea CFR Marfă și măsurile de restructurare a societății.

„Doar printr-un parteneriat activ între minister, conducerea societății și sindicate vom putea să salvăm CFR Marfă - a declarat Drulă. Deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în vârful conducerii societății a unor persoane fără a ține cont de criteriile de competență și profesionalism sunt doar câteva dintre cauzele care au afectat dezvoltarea CFR Marfă. Nu este normal ca o societate care în 2003-2004 era perla companiilor din subordinea ministerului să ajungă în situația de astăzi. Văd că noua conducere a implementat deja o serie de măsuri, iar rezultatele încep să se vadă: avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit.

Sunt pași în direcția pe care ne-o dorim. Este vital pentru societate să fie închise robinetele prin care se pierdeau banii și să își consolideze poziția pe piață. Din păcate, din cauza deciziilor greșite din anii precedenți, conducerea societății a fost nevoită să ia și măsuri precum disponibilizarea de personal. Este o măsură radicală, dar necesară și vrem ca în parteneriat cu organizațiile sindicale să derulăm acest proces într-un mod transparent, cu criterii clare și cu respectarea prevederilor referitoare la protecția socială. Am reiterat și discuțiile pe care le-am purtat la Bruxelles, cu doamnele comisar, pe tema acestei companii naționale de interes strategic. Am fost bucuros că oficialii de la Comisia Europeană au înțeles situația reală în care se află această companie și au apreciat planurile de restructurare și returnare a ajutorului de stat, pe care le-am prezentat.”Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.1918 secunde