Ministrul Turismului, în inspecție pe litoral

129
Ministrul Turismului, în inspecție pe litoral - ministrulturismului-1398706586.jpg

Articole recomandate

Ministrul pentru IMM-uri și Turism, Florin Jianu, a declarat, ieri, în timpul vizitei făcute în județul Constanța, că litoralul arată bine și că aici sunt așteptați în minivacanța de 1 Mai aproximativ 30.000 de turiști, transmite corespondentul Mediafax.


Jianu s-a întâlnit la începutul vizitei cu reprezentanți ai industriei hoteliere de pe litoral, la Mangalia, după care a plecat să vadă stațiunile din sud, prima oprire fiind la Vama Veche, unde vremea era mohorâtă.


"Am început vizita informală pe care o facem pe litoral, nu vreau să fie nimic festivist, încercăm să vedem ce se întâmplă pe litoral, am început cu Mangalia, cu o întâlnire cu reprezentanții industriei de turism, iar acum suntem la Vama Veche pe plajă. Este important să promovăm tot litoralul României din sud până în nord. De 1 mai se așteaptă 20.000 - 30.000 de turiști, cu un grad mare de ocupare în nordul litoralului. Cred că trebuie să promovăm din ce în ce mai mult și sudul litoralului și această zonă pentru că în această zonă și tradițional de 1 Mai vin tineri și Vama Veche e unul din punctele la care tineretul se raportează", a afirmat ministrul Turismului.


El a mai spus că este firesc ca în această perioadă să se construiască pe litoral, dar crede că în timpul sezonului aceste lucrări nu ar trebui să deranjeze turiștii.


"E normal ca în această perioadă să se construiască, e absolut normal, e o perioadă de pregătire. Noi vom solicita ca atunci când este vârf de sezon lucrările să nu deranjeze și să fie un grad sporit de confort turiștilor", a spus ministrul.


Întrebat ce se întâmplă cu lucrările cu fonduri europene care au grafic de respectat și ar trebui să continue și în timpul sezonului, Florin Jianu a răspuns: "Vom avea în vedere fiecare situație în parte".


Acest subiect fusese abordat anterior și de Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, care a spus că nu toate lucrările vor fi gata de 1 Mai, în special cele din Mamaia, dar a precizat că autoritățile locale fac eforturi pentru a reduce la minim impactul negativ pe care acestea l-ar avea asupra turiștilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0116 secunde