Modelele de comportament financiar pentru adolescenții din România: mama, Mugur Isărescu și Ion Țiriac

220
Modelele de comportament financiar pentru adolescenții din România: mama, Mugur Isărescu și Ion Țiriac - iontiriac-1346928275.jpg
60 de liceeni și aproape 150 de studenți au participat la programele de internship remunerate desfășurate de Banca Comercială Română (BCR) în lunile iulie și august ale acestui an.

În cadrul acestora atât liceenii cât și studenții au fost rugați să realizeze studii ad-hoc pe teme de comportament financiar și formare profesională printre tinerii de vârsta lor. Au adunat astfel răspunsuri de la aproximativ 500 de liceeni și 200 de studenți. CE spun tinerii? Aceștia consideră că un comportament financiar demn de urmat este cel care echilibrează cheltuielile cu veniturile, reușind să economisească și să investească eficient în același timp. Potrivit reprezentanților băncii, 36% dintre respondenți au un model financiar printre membrii familiei, mama fiind persoana cea mai de încredere. Dintre persoanele publice, cea mai mare pondere au avut Bill Gates, Mugur Isărescu și Ion Țiriac. Alte modele întâlnite în rândul tinerilor care se regăsesc în sondajul realizat de BCR sunt: Donald Trump, Steve Jobs, Mark Zuckerberg.

De asemenea, 73% au declarat că țin evidenta banilor - au un buget de venituri și cheltuieli. Motivele principale invocate sunt necesitatea gestionarii eficiente, controlul mai bun și dificultatea în a obține banii. 65% dintre respondenți au declarat că economisesc bani pentru acoperirea cheltuielilor mai mari legate de facultate sau excursii.

Conform studiului, liceenii cheltuiesc banii în principal pe haine, ieșiri în oraș, mâncare și cărți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Februarie 2012
Stire din Economie : BNR a urcat prognoza de inflație la 3,2%
Pagina a fost generata in 0.5465 secunde