Modificări privind accesarea fondurilor în agricultura ecologică

350
Modificări privind accesarea fondurilor în agricultura ecologică - pes-1346968178.jpg

Hotărârile de Guvern privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, precum și schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte și de carne de vită din zonele defavorizate au suferit mici modificări.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii au subliniat faptul că, în primul caz, solicitantul trebuia să facă dovada lipsei datoriilor restante la bugetul de stat sau bugetul local. Noua Hotărâre de Guvern elimină obligativitatea prezentării acestei dovezi. O altă noutate cuprinsă în actul normativ privește creșterea plafonului alocat acestei măsuri de la 3.098.000 euro la 4.098.000 euro. De asemenea, termenul de depunere a cererii de finanțare a fost prelungit până la 15 octombrie 2012.
În ceea ce-i privește pe producătorii care au încheiat contracte de prestări servicii cu un organism de inspecție și certificare căruia i-a fost retrasă aprobarea, termenul pentru eliberarea certificatului și depunerea cererilor a fost prelungit până la 15 decembrie.
În cazul celui de-al doilea act normativ modificat (ce se referă la ajutorul specific acordat producătorilor de lapte și de carne de vită din zonele defavorizate), prevederile introduse clarifică modul de gestionare a dosarelor în cazul ieșirii animalelor din exploatație. Prin urmare, pentru controlul la fața locului, în cazul ieșirii animalului din exploatație, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură verifică doar extrasul din baza de date electronică a ANSVSA și registrul individual al exploatației.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4337 secunde