Moment istoric în lupta de eradicare a violenței și a hărțuirii femeilor la muncă

342
Moment istoric în lupta de eradicare a violenței și a hărțuirii femeilor la muncă - momentistoricinluptadeeradicarea-1560202721.jpg

Articole de la același autor

Lupta pentru eradicarea violenței împotriva femeilor care muncesc în transporturi va atinge apogeul în această săptămână. Organizația Internațională a Muncii va încheia negocierile privind legea care interzice, va preveni și va sancționa violența și hărțuirea lucrătoarelor. La reuniune va fi prezentă și delegația Federației Internaționale a Transportatorilor (ITF). 
Noua lege internațională le va impune angajatorilor și guvernelor responsabilități clare privind combaterea violenței și hărțuirii din lumea muncii. La rândul lor, lucrătorii vor avea responsabilitatea de a se abține de la astfel de acte și de a se conforma politicilor, procedurilor sau altor măsuri luate de angajatori pentru a preveni violența și hărțuirea.


Potrivit statisticilor internaționale, peste 800 de milioane de femei au fost supuse unei forme de violență și hărțuire, de la atacuri fizice la abuzuri verbale, agresiuni și intimidări. 


Înaintea negocierilor, unii angajatori și-au exprimat sprijinul, demonstrând modul în care se pot lua măsuri nu numai pentru a preveni și a răspunde violenței și hărțuirii la locul de muncă, dar și pentru a aborda efectele violenței domestice asupra lumii muncii.


Printre aceste măsuri se numără concediul plătit pentru victimele violenței domestice, accesul ușor la informații, servicii de consiliere, ore de lucru diferite, pentru a minimiza riscul de urmărire de către foștii parteneri violenți. 
Violența și hărțuirea în lumea muncii reprezintă o problemă globală, care necesită soluții globale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3452 secunde