Monedă de argint dedicată primului meci oficial de rugby din România

80

Articole de la același autor

BNR pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 5 august 2013, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la primul meci oficial de rugby din România.

Moneda are valoare nominală de 10 lei, este rotundă, are diametrul de 37 mm și greutatea de 31,103 g. Aversul monedei prezintă o compoziție care sugerează jocul de rugby, valoarea nominală "10 LEI", stema României, anul de emisiune "2013" și inscripția în arc de cerc "ROMANIA". Reversul monedei redă o fază de joc dintr-un meci de rugby reprodusă după o imagine de epocă, sigla Federației Române de Rugby, inscripțiile "100 ANI", "PRIMUL MECI OFICIAL DE RUGBY DIN ROMANIA" și "1913", anul evenimentului aniversat.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 290,00 lei/buc.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea lor în circulație, în scop numismatic, se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale BNR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 03 August 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Vineri, 02 August 2013
Stire din Economie : Prețul porumbului, în declin
Vineri, 02 August 2013
Stire din Economie : Crește exportul de oțel din UE
Pagina a fost generata in 1.3012 secunde