Monedă din aur dedicată Revoluției din 1821

547
Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 12 decembrie 2011, o monedă din aur dedicată aniversării a 190 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu.
Aversul prezintă o compoziție sugerând trecerea Oltului de către pandurii lui Tudor Vladimirescu, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "100 LEI" și anul de emisiune "2011".
Reversul prezintă portretul lui Tudor Vladimirescu, un grup de panduri și o imagine de epocă a mănăstirii Tismana, anul "1821" și inscripția în arc de cerc "TUDOR VLADIMIRESCU".
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză și franceză. Broșurile includ și certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucăți.
Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferentă emisiunii numismatice dedicată aniversării a 190 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu este de 1.770 lei. Aceasta are putere circulatorie pe teritoriul României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7106 secunde