Monedă din aur dedicată Societății literare "Junimea"

126
Monedă din aur dedicată Societății literare

Articole de la același autor

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 21 octombrie 2013, o monedă din aur dedicată aniversării a 150 de ani de la constituirea Societății literare "Junimea". 

Aversul monedei redă emblematicul tablou al membrilor Societății literare "Junimea", valoarea nominală "100 LEI", stema României, inscripțiile în arc de cerc "ROMANIA" și "2013"- anul emisiunii.

Reversul monedei prezintă portretul și numele întemeietorului "Junimii" - Titu Maiorescu, reprezentat alături de obiectele care-i definesc activitatea în domeniul literaturii: cărțile și pana de scris; inscripția circulară "SOCIETATEA LITERARA JUNIMEA - 150 ANI".

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Prețul de vânzare, fără TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare, este de 1.495 lei/buc.

Monedele din aur dedicate aniversării a 150 de ani de la constituirea Societății literare "Junimea" au putere circulatorie pe teritoriul României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.397 secunde