Monitorul Prețurilor Alimentelor s-a dovedit util în perioada stării de urgență

187
Monitorul Prețurilor Alimentelor s-a dovedit util în perioada stării de urgență - monitorulpreturiloralimentelorsa-1590679082.jpg

Articole de la același autor

Aplicația "Monitorul Prețurilor Alimentelor" a înregistrat o creștere de 90% a numărului accesărilor, pe perioada stării de urgență comparativ cu perioada anterioară, a anunțat Consiliul Concurenței.

Astfel, în intervalul martie - aprilie 2020, s-au înregistrat 36.152 accesări ale platformei www.monitorulpreturilor.info, față de 19.145 de accesări în lunile ianuarie și februarie. Cele mai multe accesări s-au înregistrat în luna aprilie, 25.223, când aplicația a fost actualizată, astfel încât consumatorii să poată compara prețul practicat de magazinele din apropiere pentru fiecare produs dorit (anterior, aplicația permitea compararea prețului doar pentru un coș ce conținea minim cinci produse).

"Creșterea semnificativă a numărului de accesări arată că Monitorul Prețurilor Alimentelor s-a dovedit a fi un instrument foarte util pentru consumatori într-o perioadă de restricții, în care trebuiau să iasă cât mai puțin din casă. Cu ajutorul aplicației, au putut compara prețurile produselor alimentare de care aveau nevoie și, în același timp, au identificat magazinul de unde le puteau cumpăra, la prețul cel mai bun", a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

În luna martie, cele mai căutate produse au fost făina, bananele, zahărul, cartofii albi, uleiul, drojdia, mălaiul, iar în luna aprilie, s-au adăugat carnea de miel, ouăle și Coca-Cola. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4597 secunde