Saloanele de înfrumusețare, între creșteri de prețuri și amenințarea falimentului

3095
Saloanele de înfrumusețare, între creșteri de prețuri și amenințarea falimentului - fondsalon-1589392355.jpg

Articole de la același autor

Saloanele de înfrumusețare vor fi redeschise după 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență. Dar vor fi în vigoare reguli stricte pentru prevenția răspândirii noului coronavirus, ceea ce va presupune, pe de o parte, faptul că saloanele vor putea să funcționeze la o capacitate redusă cu aproximativ 50%, dar și că clienții vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru servicii!

Jumătatea lunii mai aduce ridicarea stării de urgență și decretarea stării de alertă. În consecință, o parte din activitățile sistate în ultimele două luni va fi reluată. Printre acestea, și saloanele de înfrumusețare. O veste îmbucurătoare pentru multă lume. Pe de o parte, pentru clientele care s-au văzut în imposibilitatea de a beneficia de serviciile de înfrumusețare, pe de altă parte pentru antreprenorii din domeniul beauty, care spun că au pierdut enorm în această perioadă. Alin Claudiu Mureșanu este unul dintre antreprenorii constănțeni din acest domeniu și potrivit acestuia, aproximativ 70% dintre specialiștii din beauty au intrat în șomaj tehnic în timpul stării de urgență, dar până în prezent nu au primit niciun ban.

Redeschiderea vine însă cu câteva reguli stricte de prevenție. "Va trebui să evităm la maximum să avem trafic intens în salon. Fiecare client trebuie să ajungă la ora stabilită și fără însoțitori. Recomandarea Direcției de Sănătate Publică este să fie patru metri între scaunele de tuns, dar cum este dificil de realizat, se acceptă și doi metri. Suprafețele și ustensilele de lucru vor fi igienizate după fiecare client. Se vor pune la dispoziție măști, mănuși și se va lua temperatura clienților la intrarea în unitate. Se va purta masca în permanență, dar este posibil să fie problematic, sunt anumite proceduri pe care purtarea măștii le va pune în dificultate. Dar ne vom adapta", ne-a declarat Alin Claudiu Mureșanu.



Prevenția, dificilă spre imposibilă în cosmetică și make-up


Dacă în ceea ce privește tunsul și serviciile de manichiură - pedichiură se vor găsi soluții, în ceea ce privește serviciile de cosmetică și make-up soluțiile pentru realizarea procedurilor sunt mai dificile. "Nu am reușit să identific, în mod real, nicio soluție pentru sectoare, pentru punerea în practică a măsurilor de prevenție. Așa că aleg să închid pentru moment aceste segmente. Probabil în acest mod vor proceda aproximativ 70% dintre saloane", ne-a mai precizat Alin-Claudiu Mureșanu.

Aproape jumătate din saloane riscă falimentul, dacă mai vin și amenzile

Sistarea activității din ultimele luni, creșterea prețurilor la produsele consumabile, investițiile în recompartimentare, reducerea activității și pentru următoarele luni sunt doar câteva dintre argumentele care vor duce, în perioada următoare, la o posibilă creștere a prețurilor în sectorul beauty. "Este o posibilitate să se scumpească serviciile, depinde foarte mult de managementul fiecărui salon. Dar sunt convins că fiecare antreprenor va încerca să mențină prețurile cum au fost și până acum sau cât mai apropiate, căci mulți clienți sunt încă în șomaj tehnic sau au suferit pierderi financiare în această perioadă. Aceste creșteri de prețuri nu se datorează dorinței noastre", a mai subliniat Alin Claudiu Mureșanu. Realitatea este, atrag atenția specialiștii în domeniu, că dacă sistarea activității ar mai fi continuat sau dacă, în perioada următoare, segmentul va fi "bombardat" cu amenzi, în jur de 40 - 45% dintre saloane vor pune lacătul pe uși. "Segmentul se află într-o situație delicată, în special în orașele mici saloanele riscă falimentul", a mai atras atenția specialistul.

În consecință, specialiștii în beauty fac un apel și către DSP Constanța ca în perioada următoare să facă o politică a prevenției, să sprijine la identificarea problemelor și găsirea de soluții, oferind un termen pentru implementarea lor, nu neapărat să apeleze la sancționarea pecuniară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4167 secunde