Concurs Motorina scumpă îi scoate pe agricultori în stradă

235

Articole de la același autor

Agricultorii români vor protesta la București și în țară, din 7 august, din cauza prețului mare la motorină, care nu a fost ajustat suficient de minister.
Federația Națională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) și Agrostar sunt cele două organizații care demarează acest protest, având în plan chiar și blocarea drumurilor naționale.
Oficialii federațiilor vor ca prețul motorinei pentru agricultori să fie adus la nivelul din statele membre UE, adică 1,7 – 1,8 lei/litru. În prezent, agricultorii plătesc 4,6 –4,8 lei/litru, reducerea anunțată a accizei, cu 65 bani/litru, neurmând să schimbe mai nimic. "La fel se întâmplă și cu subvenția la hectar. La noi este 90 euro, în timp ce în alte state este de 200-300 euro, poate chiar și mai mult. Pentru început, vrem o majorare măcar până la 150 – 200 euro/hectar", spun membrii FNPAR și Agrostar.
La ultima rectificare bugetară, guvernul a alocat 100 milioane lei pentru măsura de reducere a accizei la motorina utilizată în agricultură, dar sindicaliștii cer înjumătățirea prețului.
Subvenția de stat pentru motorină este de 1 leu/litru, bugetul total pe 2008 fiind de 60 milioane lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9913 secunde