Mozaic economic

201

Articole recomandate

SC VILA - reorganizare judiciară
Adunarea generală extraordinară a acționarilor a aprobat inițierea cererii de deschidere a procedurii de reorganizare judiciară a SC VILA SA Constanța. Planul de reorganizare are în vedere stingerea datoriilor societății. Administratorul unic a fost împuternicit să demareze formalitățile în justiție.
Potrivit raportului cenzorilor, în anul 2009, societatea a realizat venituri totale de 133.239 lei, a cheltuit 667.911 lei și a înregistrat o pierdere brută de 534.672
lei. În anul precedent, fusese consemnat un profit brut de 2.133.078 lei.

A crescut stocul de carburanți de pe mare
Norii de cenușă eliberați de vulcanul din Islanda au provocat creșterea cantității de produse petroliere stocate pe mare. Întrucât circa 70% din zborurile aeriene din Europa au fost întrerupte, consumul de carburanți a scăzut dramatic. Cererea de produse petroliere a scăzut cu circa un milion de barili pe zi. Cele mai multe stocuri de carburanți pentru aeronave sunt depozitate pe tancurile petroliere din Orientul Mijlociu.

Conflict de interese la "Daewoo - Mangalia"
Sindicatul "Navalistul", din cadrul companiei mixte româno-sud coreene "Daewoo - Mangalia Heavy Industries", a înregistrat, la Agenția Județeană pentru Protecția So-cială, sesizarea privind deschiderea conflictului de interese.
Pe data de 28 aprilie urmează să aibă loc concilierea dintre reprezentanții sindicatului și cei ai administrației.
Negocierea noului contract colectiv de muncă s-a blocat, pentru că cei doi parteneri sociali nu au reușit să ajungă la o înțelegere privind majorările salariale, administrația propunând creșterea zero.
Sindicaliștii susțin că DMHI nu mai are probleme financiare, întrucât ar fi obținut un credit sindicalizat, cu garanții guvernamentale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7596 secunde