Concurs Nava de pasageri "Norwegian Jade" a adus peste 2.000 de turiști la Constanța

609
Nava de pasageri

Articole de la același autor

Când nava de croazieră "Norwegian Jade" a acostat, ieri, în dana de pasageri a portului Constanța, toate clădirile, instalațiile și celelalte vapoare parcă brusc s-au micșorat. Lângă gigantul cu 15 punți, arătau ca niște jucării.
"Norwegian Jade" a făcut o scurtă escală la Constanța, având 2.332 de pasageri la bord. Majoritatea sunt americani și britanici, cei mai mulți aparținând vârstei a treia, a declarat reprezentantul firmei "Phoenix", care asigură agenturarea navei. Manevra de acostare în portul Constanța a fost executată de pilotul companiei "Agigea Pilot".
În timpul staționării, 360 de turiști au fost îmbarcați în autocare, pentru un tur al Bucureștiului. Cei rămași au vizitat cetatea Histria și câteva obiective turistice din Constanța.
Nava, sub pavilion Bahamas, aparține companiei "Norwegian Cruise Line". Are lungimea de 294,1 m, lățimea de 32 m, pescajul de 8 m, 93.000 de tone registru brut și o stabilitate excepțională. A fost construită de șantierul naval "Meyer Werft", din Germania, și a intrat în exploatare în 2006.
Pachebotul dispune de 10 restaurante, 10 baruri, o piscină interioară și alta exterioară, 4 jacuzzi, SPA și un centru de fitness, un salon de frumusețe, cazino, show-room, magazine, bibliotecă, o sală cu program pentru copii și o grădină. Cabinele de lux sunt dotate cu balcoane. Bucătăria este internațională, iar pasagerii pot apela la room service.
O croazieră de 9 zile în zona Insulelor Canare costă 749 de dolari, una de 7 zile în Mediterana, 599 de dolari, iar una de 12 zile, 799 de dolari.
După escala din portul Constanța, nava urmează să ajungă la Odessa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Octombrie 2009
Stire din Economie : România, țara subcontractorilor
Miercuri, 07 Octombrie 2009
Stire din Economie : Ce alternativă avem la Prima Casă?
Pagina a fost generata in 1.908 secunde