Nava de semnalizare "Concordia EU 2019" a primit botezul

421
Nava de semnalizare

Articole de la același autor

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, și Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, au fost prezenți, ieri, în portul Giurgiu. 
Împreună cu reprezentanții Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați și ai Agenției Executive pentru Inovare și Rețele (INEA), cei doi demnitari au participat la ceremonia de botez a navei de semnalizare "Concordia EU 2019". Nava este unul dintre rezultatele proiectului FAIRway Danube, finanțat din programul Connecting Europe Facility (CEF). 
Ea a fost construită la șantierul naval Shipyard ATG Giurgiu, în 14 luni, iar contractul a avut o valoare de 3.350.000 euro. Aceasta este dedicată activității de semnalizare a șenalului pe sectorul românesc de Dunăre. 
Obiectivul principal al Proiectului FAIRway Danube este să implementeze master planul de reabilitare și întreținere a șenalului navigabil al Dunării și a afluenților săi navigabili, aprobat în decembrie 2014. Scopul master planului este asigurarea navigației fluviale în condiții bune, pe tot parcursul anului. (I.T.C.)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.561 secunde