Nava "GSP Prince" execută cercetări subacvatice pentru proiectul South Stream

4311
15

Articole de la același autor

Grup Servicii Petroliere (GSP) a devenit una dintre cele mai puternice companii din județul Constanța, evoluția ei fiind de excepție. În intervalul 2007 - 2010, veniturile sale au crescut de aproape 6,8 ori, de la 426.890.747 lei la 2.888.170.468 lei.

Motorul principal al acestei creșteri îl reprezintă investițiile în nave și tehnologii de mare performanță, care au făcut din ea un jucător de prim rang pe piața serviciilor petroliere de la Marea Neagră.

Compania a anunțat că, în prezent, nava sa, "GSP Prince" prestează servicii de cercetare și suport în cadrul proiectului South Stream (conducta de gaze naturale care va tranzita Marea Neagră, legând stația de compresiune Beregovaya, din Rusia, cu portul Varna - Bulgaria).

Directorul general Fănel Hahui a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", că prestația GSP în cadrul acestui contract, al cărui beneficiar final este Gazprom, a început în august 2011 și se va finaliza în februarie 2012. Lucrările sunt executate în totalitate cu dotările și personalul companiei constănțene.

Operațiunilor efectuate de la bordul lui "GSP Prince" au acoperit, până acum, aproximativ jumătate din traseul de 900 km al conductei submarine, care va fi amplasată la adâncimi de peste 2 kilometri. Echipa de pe "GSP Prince" a obținut un timp record la executarea profilului traseului, menținând, în același timp, o calitate ridicată a datelor colectate. În doar 35 minute se înregistrează profilul unei secțiuni, pe baza vitezei de propagare a sunetului într-o coloană de apă cu adâncimea de 1.730 de metri. Acest rezultat depășește recordul precedent, obținut pentru o adâncime de 1.563 metri, care a fost stabilit de Data Buoy Center împreună cu U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration.

Operațiunile de cercetare includ, de asemenea, explorarea secțiunilor de fund și a straturilor folosind un vehicul submarin autonom.

Beneficiarul cercetării de mare adâncime, compania rusă de in-ginerie PeterGas LLC, s-a declarat mai mult decât satisfăcut de viteza de colectare a datelor și de calitatea înaltă a acestora. "GSP Prince" este o navă multifuncțională, ultra-modernă, construită în 2009, la Șantierul Naval Baatbygg, Norvegia. Printre altele, ea asigură asistența în operațiunile cu scafandrii și roboții submarini. Valoarea sa de piață este de 100 milioane de dolari.

Până în prezent, ea a participat la mai multe proiecte de construcții regionale off-shore, precum: proiectul DLS (în Marea Neagră, pentru Federația Rusă, clientul final fiind Gazprom), proiectul de dezvoltare a zăcământului de gaze Akcakoca (în Marea Neagră, pentru Turcia, clientul fiind TPAO) și proiectul Galata (în Marea Neagră, în zona Bulgariei, pentru Melrose Resources).

Printre lucrările realizate de GSP la Marea Neagră se numără și participarea la construcția conductei care aprovizionează cu gaze orașul-port Soci, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014. Compania constănțeană a instalat 150 km de conductă submarină cu diametrul de 20 inch (1 inch = 2,54 centimetri) și 4,5 kilometri de conductă cu diametrul de 6 inch.

De la nașterea sa pe 22 decembrie 2003, "Grup Servicii Petroliere" a țintit spre poziția de lider pe piața serviciilor petroliere de la Marea Neagră.


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Anonim
5 ianuarie 2012
Javre

O companie imbecila care a facut profit pe spatele oamenilor. De ce nu scrieti de cand nu si-au mai primit salariile oamenii si cat au fost taiate salariile in perioada 2009-2011 ??? Articolul asta imi suna a promovare imbecila ! Sa le fie si sa va fie rusine !

anonim
5 ianuarie 2012
rusine

sa va fie rusine...ati facut profit pe spatele amaratilor de muncitori dati le salariile va bateti joc de ei si famiilile lor rusine sa va fie mincinosilor dati salariile si dupa aceia laudativa ..................

Iulian
5 ianuarie 2012
despre GSP

Hmmm... iar comentarii mioritice... In loc sa fiti mandri ca astfel de proiecte si activitati sunt realizate de companii romanesti care angajeaza forta de munca din zona, imediat sarim la fileu cu probleme de genul salariilor si a altora... nu lucrez pentru GSP, trebuia dar nu am ajuns la un consens financiar asa ca mi-am oferit experienta altor giganti din acelasi domeniu. Felicitari GSP si echipei manageriale pentru proiectele actuale si de vitor... www.qhseoffice.com

Sondorul pooolei mele
5 ianuarie 2012
Contra ...despre GSP

Acest RAHAT de asa zis patron Comanescu a nenorocit zeci de familii de petrolisti dupa ce a luat cu japca platformele de la Petrom.Are manageri de tot rasul gen:Hahui ,Vasile Nicolae sau si mai celebrul Colt Constantin care impreuna cu patronul ingroapa tot ce e bun.Zeci de firme au falimentat deoarece nu si-au primit banii pentru lucrarile efectuate .Salariile muncitorilor sunt neplatite de trei luni...ETC.Asa ca cine nu stie sa nu vorbeasca ... e macel nu intreprindere de varf....doamne fereste !

rusinica
5 ianuarie 2012
documentare precara

domnule ion tita calin, sunt dezamagit de documentarea precara pentru acest articol. gsp nu si-a mai platit angajatii de vreo 3 luni, nu a platit nici darile catre stat, cum ar fi asigurarile de sanatate. am un prieten angajat la gsp, bolnav, care nu se poate opera pentru ca nu are bani (nu si-a primit salariul din septembrie 2011) si nici asigurare de sanatate nu are (gsp nu a mai virat banii catre stat de prin august 2011). explicatii lui,familiei si prietenilor, care acum strang bani de operatie, cum e cu cercetarile marine.

Carlos
5 ianuarie 2012
Platiti salariile si nu mai mintiti oamenii

Cati bani ati primit de la Comanescu pentru acest articol de lauda a GSP-ului? Interesati-va mai bine de cand nu si-au mai vazut salariile angajatii. Intamplator mai multe cunostinte lucreaza sau au lucrat la aceasta firma unde salariile se dau cu 2-3 luni intarziere....Cum apare Comanescu in topul milionarilor in Euro din Romania cand el face avere pe spatele unor muncitori neplatiti la timp...Acelasi lucru il face si Becali la Avicola Iasi....Cam asta este deocamdata tara noastra din pacate,plina de arivisti,hoti si oportunisti plini de nesimtire care te sfideaza din pozitia lor...La multi ani si la mai mare!!!!

Tudor
5 ianuarie 2012
foarte bun la CV

Am lucrat pentru GSP in Turcia. Mie mi-a prins bine experienta de acolo. Am primit oferte de angajare de la trei grei ai industriei dupa nici un an. Acum sunt la McDermott dar la GSP am invatat constructii marine, am avut parte de conditii bune de lucru si nu am motive sa cred ca sunt justificate comentariile postate anonim. Felicitari pentru performanta.

Carlos
5 ianuarie 2012
Pentru Tudor-nr,7

Domnule Tudor,aici nimeni nu contesta experienta acumulata de dvs lucrand in cadrul acestei firme,aici vorbim de seriozitatea cu care sunt tratati angajatii...Cata vreme patronul acestei societati ocupa locul 3 in Top 300 cei mai bogati oameni ai tarii iar angajatii sai nu-si vad salariile cu lunile de zile poate spune totul...Chiar nu vi se pare nimic in regula??? Referitor la calitatea multora dintre angajati ( cu pile) si despre stilul de munca al Navrom-ului unde timpul trece-leafa merge....no comment...in cazul asta e vina managerilor !!!!

IoanB
5 ianuarie 2012
Merit

Interesanta stire: as vrea sa vad si eu vaporul acesta. Vorbim despre un record mondial demn de admiratie! Nici nu stiam ca romanii au sau lucreaza pe asemenea nave. Ca noi aflam doar stirile negative si daca vestile sunt o data bune atunci sigur cineva tot trebuie injurat. Terfeliti tot! Ofensivi si ofensatori comentatori, sa nu ramana nimic in picioare in urma voastra, sa nu se mandreasca romanii cu nimic! Din auzite, pe dedesupt, pe la colturi, fara un singur un cuvant asumat in nume propriu. Halal curaj!Oameni buni, este un succes al unor oameni care traiesc printre noi si regret ca nu ii cunosc sa ii pot felicita. Bravo lor! Nu ii lasati pe comentatori sa va strice bucuria succesului si aratati mai departe ca romanul poate face performanta.

Un cititor de Cuget Liber
5 ianuarie 2012
Tovarasului activist IoanB

Cred ca ati intarziat la sedinta de partid tovarase IoanB. Pentru a va pune la punct cultura generala va invit cu tot respectul la scoala sau daca tot stiti sa utilizati internetul intrebatil pe tovarasul GOOGLE.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7548 secunde