Nava "River Adagio" a deschis sezonul croazierelor în portul Constanța

390
Nava

Articole de la același autor

Nava de pasageri "River Adagio" a sosit duminică, 24 martie 2019, la ora 13, în portul Constanța, fiind prima navă de pasageri din noul sezon de croaziere. Vasul va rămâne de două zile la Constanța și va pleca pe 26 martie 2019.
În timpul escalei, cei 143 de turiști străini de la bordul navei vor vizita Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Catedrala Sfântul Petru și Pavel, stațiunea Mamaia și Bucureștiul.
Pentru anul 2019, și-au anunțat venirea în portul Constanța un număr de 21 de nave de croazieră, din care: 19 nave fluviale și 2 nave maritime. După o întrerupere de doi ani de pauză, cauzată de tensiunile geopolitice din zona Mării Negre, navele maritime de pasageri revin la Constanța. 


În prezent, sunt semnale clare că turismul de croazieră se va relansa. Câteva nave maritime de pasageri de mare capacitate mare au programate vizite la Constanța pentru următorii 3 ani.


În 2019, compania Aegean a inclus portul Constanța pe lista escalelor pentru nava Aegean Odyssey, iar pentru anii 2020 și 2021, compania Azamara Club Cruises a făcut deja rezervări ferme pentru nava Azamara Journey, după o absență de câțiva ani în zonă.


Urmare a întâlnirii, la Constanța, a grupului de lucru pe Marea Neagră din cadrul Asociației MedCruise, un prim rezultat este anunțarea pentru anul 2021 a navei maritime Seven Seas Mariner, care va face o escală de două zile la Constanța.
Portul Constanța deține, din 2017, directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre și promovează, împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna, relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră.


Aceasta este o oportunitate deosebită pentru inițierea și susținerea legăturilor directe cu actori importanți din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care să includă portul Constanța și România ca destinație turistică, se arată în comunicatul de presă al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6726 secunde