Navele europene vor fi reciclate în condiții sigure pentru mediu

240
În viitor, navele europene vor fi reciclate exclusiv în instalații ecologice și sigure pentru lucrători. Peste 1.000 nave comerciale vechi de mari dimensiuni, cum ar fi petrolierele și navele container, sunt reciclate în fiecare an pentru a se obține fier vechi, însă numeroase nave europene ajung să fie dezmembrate în instalații necorespunzătoare pe plajele cu maree din Asia de Sud. În majoritatea cazurilor, aceste instalații nu respectă măsurile de siguranță și de protecție a mediului necesare pentru a gestiona materialele periculoase aferente navelor scoase din uz. Printre acestea se numără: azbestul, bifenilii policlorurați (PCB), tributilstaniu și reziduuri de hidrocarburi. Acest lucru duce la un număr ridicat de accidente și de riscuri pentru sănătatea lucrătorilor și provoacă daune importante mediului.
Regulamentul propus de Comisia Europeană, în cazul navelor maritime comerciale mari, care arborează pavilionul unui stat membru al UE, va viza întregul ciclu de viață al navelor, de la construcție la exploatare și reciclare. Navele vor trebui să dețină un inventar al materialelor periculoase prezente la bord și să depună cerere pentru emiterea unui certificat de inventar. Cantitatea de deșeuri periculoase prezente la bord (inclusiv în reziduurile de încărcătură, în păcură etc.) trebuie redusă înainte ca nava să fie trimisă într-o instalație de reciclare.
Instalațiile de reciclare a navelor vor trebui să îndeplinească o serie de cerințe în materie de siguranță și de protecție a mediului pentru a fi incluse pe o listă a instalațiilor autorizate la scară mondială. Navele europene vor putea fi reciclate numai în cadrul instalațiilor aflate pe lista respectivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Economie : S-a înființat ITF Black Sea
Pagina a fost generata in 0.5117 secunde