După o pauză de trei ani

Navele fluviale de pasageri revin la Constanța

527
Navele fluviale de pasageri revin la Constanța - 01riveradagio-1332262584.jpg
"Traficul de pasageri pe Canalul Dunăre - Marea Neagră se reia în acest sezon - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ioan Virgil Drăgan, directorul general al companiei de agenturare "Navlomar", unul dintre specialiștii români în shipping-ul de croazieră. Navele River Adagio și River Aria vor reveni la Constanța, prima escală fiind programată pentru data de 28 martie."
În intervalul 2009 - 2011, nicio navă de pasageri nu a mai venit de pe Dunăre la Constanța. La începutul lunii iunie 2009, Drăgan afirma: "Linia de navigație până la Constanța a durat aproape 5 ani. Acum a căzut complet. Unul dintre motive este pierderea fluxurilor de turiști americani, din cauza crizei economice. Dar nu e doar atât. Pasagerele nu trec mai departe de portul Cernavodă, spre Constanța, din cauza tarifelor mari pe canal."
Cum se explică reluarea traficului în 2012? "Ne-am străduit să obținem facilități, reduceri de tarife, pentru a face atractivă linia de navigație până la Constanța, întrucât navele se opreau la Cernavodă. La solicitarea noastră, administrația portuară și cea a canalelor navigabile au redus tarifele, cu 40% pe total" - a declarat Drăgan.
Până la sfârșitul anului sunt programate 12 escale. Navele companiei Grand Circle Cruise Line vor acosta, în portul Constanța, cu câte 200 turiști americani la bord. Înainte de 2009, pasagerele fluviale efectuau aproape 50 de escale la Constanța.
În această vară, o călătorie de 12 zile pe ruta Budapesta - Kalocsa (Ungaria) - Osijek (Croația) - Belgrad (Serbia) - Vidin, Ruse (Bulgaria) - Constanța costă 2.325 de dolari.
Grand Circle Cruise Line face o prezentare extrem de măgulitoare Constanței pe site-ul său. Turiștii sunt informați că portul de la Marea Neagră este cel mai vechi oraș al României, cu o istorie de 2.500 de ani și "vestigii arhitectonice fascinante". La Constanța, americanii vor vizita zona veche a orașului, Catedrala "Sfântul Petru și Pavel" și Mozaicul Roman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Martie 2012
Stire din Economie : Cursurile BNR de astăzi
Pagina a fost generata in 1.9885 secunde