Neînțelegerile OPEC ieftinesc petrolul

144
Neînțelegerile OPEC ieftinesc petrolul - petrol1-1490626200.jpg

Articole recomandate

Prețul petrolului Brent a scăzut luni spre 50 de dolari pe barili, consecință a incertitudinilor privind posibilitatea ca actuala reducere a producției de către OPEC să nu fie extinsă.


Un comitet al miniștrilor din statele OPEC și alți producători mari de petrol a convenit duminică să analizeze dacă va fi extins acordul de reducere a livrărilor, cu toate că proiectul de comunicat al unei întâlniri care a avut loc duminică în Kuwait menționa că va fi recomandată o menținere a măsurii, potrivit News.ro.

Cotația petrolului Brent este în declin cu 19 cenți, la 50,61 dolari pe baril, după ce a atins în timpul tranzacțiilor la 50,26 dolari pe baril.

Prețul petrolului WTI, de referință în SUA, este în scădere cu 31 de cenți, la 47,66 dolari pe baril.

Membrii OPEC și alți 11 producători de petrol, inclusiv Rusia, au convenit în decembrie să reducă livrările cu aproape 1,8 milioane de barili pe zi, în prima jumătate a acestui an, transmite Digi24.ro.

Mulți membri ai OPEC au cerut prelungirea acordului, dar Rusia a fost mai puțin hotărâtă. Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a spus că este prea devreme să spună dacă va fi o extindere.

Statele Unite profită din reducerea livrărilor

Prețurile petrolului sunt presate și de noile dovezi că prețurile mai mari determinate de reducerea livrărilor contribuie la creșterea producției în Statele Unite.

Din cauza producției mai mari din SUA și a reducerii livrărilor de către OPEC, discountul petrolului american față de Brent a crescut la circa 2,9 dolari pe baril, fiind cel mai mare de la sfârșitul anului 2015.

În pofida stocurilor mari și a creșterii producției în SUA, Goldman Sachs consideră că piața se reechilibrează și nu ar mai fi nevoie de menținerea reducerii livrărilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9751 secunde