Noi forme de sprijin pentru fermieri, din 2010

488

Articole de la același autor

În perioada 9 - 11 iunie, la sediul Ministerului Agriculturii, au avut loc o serie de întâlniri între reprezentantul Comisiei Europene, în materie de ajutoare de stat pentru România, Michel Hendrickx și directorul general al Direcției de Zootehnie, Daniel Botanoiu. La discuții au participat și reprezentanții federațiilor sindicale din agricultură.
Principala temă de discuție a constituit-o găsirea unor noi formule legislative pentru acordarea de ajutoare de stat, cum ar fi ajutoarele pentru investiții, cele pentru diversificare sau pentru protecția mediului.
Ajutoarele pentru investiții se referă la producția primară și comercializarea producției procesate. Nivelul ajutoarelor pentru investiții este de 40% și ajunge până la 50% în cazul zonelor defavorizate.
Ajutoarele de diversificare se acordă la achiziționarea de echipamente durabile, construirea sau modernizarea de grajduri, silozuri, spații de procesare, transformarea și comercializarea produselor agricole.
Totodată, sunt trei tipuri de ajutoare de stat care au în vedere protecția mediului: culturile multianuale cu o valoare a sprijinului de 900 euro/ha, culturile anuale cu o valoare a sprijinului de 600 euro/ha și cele cu alte utilizări (pășuni) cu o valoare a sprijinului de 450 euro/ha.
De asemenea, au fost discutate măsurile ce trebuie luate pentru apariția noii legislații astfel încât, până la sfârșitul anului 2009, aceste forme de sprijin să fie notificate la Comisia Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 10 Iunie 2009
Stire din Economie : Un sfat de criză
Pagina a fost generata in 1.7836 secunde