Noi modificări privind clasificarea creditelor și plasamentelor intră în vigoare în câteva zile

615
Noi modificări privind clasificarea creditelor și plasamentelor intră în vigoare în câteva zile - bnr05b1-1317201531.jpg
Regulamentul privind clasificarea creditelor și plasamentelor, precum și determinarea și utilizarea ajustărilor prudențiale de valoare intră în vigoare, începând cu 1 octombrie 2011, regulamentul Băncii Naționale a României (BNR) fiind publicat ieri în Monitorul Oficial nr. 668.
Potrivit regulamentului, împrumutătorii trebuie să dispună de o imagine cât mai fidelă a performanței financiare a debitorilor lor, iar performanța se încadrează în categorii care se notează de la A la E, în ordinea descrescătoare calității. De asemenea, categoria de performanță a debitorilor, persoane juridice, trebuie să se determine de cel puțin două ori pe an, iar cea a debitorilor, persoane fizice, determinată la un moment dat se va menține până la următoarea reevaluare. În același timp, în cazul în care împrumutătorii se găsesc în imposibilitatea de a evalua performanța financiară a unui debitor, persoană juridică, aceasta se va încadra direct în categoria E, unde A înseamnă "standard", B "în observație", C înseamnă 'substandard', D "îndoielnic", iar E înseamnă "pierdere".
Regulamentul se aplică, la nivel individual, instituțiilor de credit, persoane juridice române și sucursalelor din România a instituțiilor de credit din state terțe, care, pentru toate sau o parte din expunerile din categoria creditelor/plasamentelor determină cerințe minime de capital pentru riscul de credit, la nivel individual, potrivit abordării standard, informează Agerpres.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Economie : Moneda națională se depreciază
Pagina a fost generata in 0.2815 secunde