Noi norme în materie de TVA pentru cupoanele valorice

276
Comisia Europeană a propus actualizarea normelor UE privind TVA pentru a uniformiza, în toate statele membre, tratamentului fiscal aplicat tuturor tipurilor de cupoane valorice. Acestea reprezintă o piață de peste 52 de miliarde euro pe an, la nivelul UE. Telecomunicațiile preplătite reprezintă 70% din piața cupoanelor valorice, fiind urmate de cupoanele-cadou și de cupoanele de reducere.
Diferențele dintre normele naționale în materie de TVA duc la apariția unor deficiențe grave ale pieței. În loc să poată beneficia cu adevărat de piața unică, societățile se confruntă cu probleme legate de dubla impunere și cu dificultăți în ceea ce privește extinderea activității lor comerciale în străinătate.
Propunerea include dispoziții privind definirea cupoanelor valorice în scopuri de TVA și stabilirea momentului în care se percepe TVA-ul aferent cupoanelor respective (adică la vânzare sau la preschimbare). De asemenea, propunerea cuprinde norme aplicabile cupoanelor valorice care trec prin lanțuri de distribuție și mijloacelor de plată generale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Noutăți privind decontul de TVA
Pagina a fost generata in 0.1878 secunde