"Black Sea Tradenet"

Noi oportunități pentru oamenii de afaceri constănțeni

220
Datorită unui proiect im-plementat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) - "Black Sea Tradenet" - alături de alți șase parteneri, oamenii de afaceri constănțeni beneficiază de o serie de instrumente care să îi ghideze în încercarea de a găsi noi colaboratori. Mai exact, obiectivul general al proiectului este să încurajeze și să faciliteze parteneriate intra-regionale și cooperarea transfrontalieră pentru o dezvoltare durabilă în Bazinul Mării Negre.


Ieri, reprezentanții CCINA Constanța, alături de celelalte părți implicate au prezentat pe larg rezultatele proiectului. Astfel, a fost creată Rețeaua Black Sea Tradenet, cu șapte puncte de contact, găzduite de partenerii din proiect, astfel încât comunitățile locale de afaceri să aibă acces la toate informațiile și serviciile ne-cesare. Apoi, a fost realizat un site cu informații despre potențialul economic și de afaceri, cu o bază de date online cu oportunități de afaceri, care deja poate fi accesat, dar a fost tipărit și Atlasul Comercial Tradenet, un ghid care prezintă mediul economic și de afaceri din cele cinci țări (România, Bulgaria, Grecia, Armenia și Turcia).

"Ne bucurăm că rezultatele proiectului sunt cele așteptate și prevăzute în ceea ce am scris inițial în acest proiect. Nu a fost ușor, au fost și greutăți pe parcurs, dar s-au depășit. Îi invit pe oamenii de afaceri constănțeni, români, să acționeze în a-și extinde afacerile cu alți parteneri decât cei din Uniunea Europeană. Să încercăm să colaborăm mai mult cu vecinii, iar în acest context ne referim la vecinii de la Marea Neagră", a precizat directorul CCINA Constanța, Ion - Dănuț Jugănaru.

v v v

Proiectul este finanțat de Programul Operațional Comun pentru Bazinul Mării Negre 2007 - 2013, iar CCINA este partener coordonator. Alături de Camera de Comerț Constanța, partenerii proiectului sunt: Camera de Comerț și Industrie din Dobrici - Bulgaria, Comitetul Elen pentru Comerț Exterior (HEPO) din Salonic și Camera de Comerț și Industrie din Kavala - Grecia, Centrul Național pentru Dezvoltarea IMM-urilor din Erevan - Armenia, Camerele de Comerț și Industrie din Trabzon și din Zonguldak - Turcia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3265 secunde