Noi prevederi pentru asigurații CASCO, de la 1 ianuarie 2009

573

Articole de la același autor

Șoferii care dețin o asigurare facultativă de avarii auto(CASCO) și sunt implicați într-un accident de circulație soldat doar cu avarierea propriului vehicul, sunt exceptați de la obligativitatea declarării accidentului, în cel mult 24 de ore de la producerea acestuia, la unitățile de politie competente.
Pentru punerea în aplicare a acestei prevederi, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a emis Ordinul pentru aprobarea normelor privind procedura de întocmire și eliberare a documentului de introducere în reparație a vehiculelor.
Astfel, potrivit ordinului, accidentele vor fi constatate de personalul de specialitate al asiguratorilor, care va soluționa dosarele de daună și va elibera documentele de introducere în reparație a vehiculelor, doar în cazul în care asigurații dețin o asigurare facultativă valabilă.
Asigurații vor trebui să dea o declarație similară cu cea de la unitățile de poliție competente, în care vor enumera pagubele materiale și circumstanțele în care s-a produs accidentul sau avarierea vehiculului.
Totodată, aceștia vor declara pe proprie răspundere că, în urma evenimentului rutier nu a rezultat decesul sau rănirea vreunei persoane ori producerea de pagube altor persoane.
Ordinul CSA va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7293 secunde