Noi reglementări privind utilizarea energiei din surse regenerabile

93
Noi reglementări privind utilizarea energiei din surse regenerabile - 2noireglementariprivindutilizare-1669996002.jpg

Articole de la același autor

Cadrul legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile a fost completat printr-o ordonanță de urgență. Actul normativ contribuie la îndeplinirea obiectivelor de reducere a gazelor cu efect de seră în modul cel mai rentabil și în conformitate cu posibilitățile României. Totodată, se accelerează implementarea proiectelor de investiții care se realizează prin finanțarea prevăzută în PNRR - componenta 6 „Energie”.


Sunt stabilite normele referitoare la sprijinul financiar pentru energia electrică din surse regenerabile, autoconsumul acestui tip de energie electrică și utilizarea energiei din surse regenerabile în sectorul încălzirii, răcirii și în cel al transporturilor.

Totodată, ordonanța stabilește criteriile de durabilitate și de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru biocombustibili, biolichide și combustibilii din biomasă, precum și reglementarea criteriilor de durabilitate conform noilor prevederi europene pentru combustibilii proveniți din biomasă.


Ordonanța mai stabilește schemele de sprijin pentru energia din surse regenerabile, stabilitatea sprijinului financiar, calcularea ponderii energiei din surse regenerabile, procedura de notificare simplă pentru racordarea la rețea a instalațiilor, adoptarea pe scară largă a utilizării energiei din surse regenerabile în sectorul transporturilor, prosumatorii și comunitățile de energie din surse regenerabile, utilizarea pe scară largă a energiei din surse regenerabile în sectorul încălzirii și răcirii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3131 secunde