Normele de garantare a pachetelor turistice, la sfârșitul lunii ianuarie 2018

203
Normele de garantare a pachetelor turistice, la sfârșitul lunii ianuarie 2018 - normeledegarantare-1513617684.jpg

Articole recomandate

Normele de aplicare pentru Fondul de garantare a pachetelor turistice vor fi gata până la sfârșitul lunii ianuarie 2018, iar de anul viitor încercăm realizarea unei legi speciale și pentru crearea unui pool de asigurare, pe modelul PAID, a declarat, ieri, ministrul Turismului, Mircea Dobre, într-o dezbatere publică pe tema Fondului de garantare a pachetelor turistice din România.


"Există și varianta cu mai multe instrumente de garantare și nu contest acest lucru. Vă spun că acest lucru se poate face de la anul, pentru că anul acesta statul român este în pre-infringement. Începând din luna ianuarie, există riscul ca statul român să intre în infringement, din cauza faptului că acea directivă europeană nu a fost transpusă. 


Atunci trebuia să găsim o soluție care ar fi trebuit să se întâmple în acest an, din păcate, în care să fie o garantare și o asigurare a pachetelor turistice. Eu cred că cetățenilor români trebuie să le fie garantat dreptul, pe banii dânșilor, ca pachetele respective să le ducă la bun sfârșit sau măcar să fie repatriați într-un mod corect. Partea de asigurare se poate face prin crearea unui pool de asigurare, care este o lege specială pe modelul PAID. După cum știți, PAID-ul s-a definitivat în aproximativ doi ani. Noi nu avem timp să stăm doi ani. Că ne convine, că nu ne convine, trebuie să ne gândim în primul rând la cetățeni. Este obligația statului român să vină cu o soluție viabilă, eficientă și coerentă. 


Am discutat cu colegii de la ASF, inclusiv cu președintele Leo Badea, și la anul încercăm realizarea unui proiect de act normativ, o lege specială pentru crearea unui pool de asigurare. Există varianta ca, în cursul anului viitor, să se creeze acest pool de asigurare și vom avea și asigurare, și Fond de garantare. Normele de aplicare ale Fondului de garantare a pachetelor turistice vor fi gata până la sfârșitul lunii ianuarie 2018", a afirmat Dobre, citat de Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2712 secunde