Concurs Norvegia acordă finanțare nerambursabilă, de minimum 250.000 euro, firmelor private și ONG-urilor

687

Articole de la același autor

Pe data de 14 noiembrie 2007, a fost lansat programul "Norway grants" (grant-uri norvegiene) prin care sunt alocate României fonduri nerambursabile de aproximativ 100 milioane euro, pe diverse proiecte. "Deși a fost lansat anul trecut, programul nu este prea cunoscut în zona Constanței. De aceea, în colaborare cu Ambasada Norvegiei la București, am decis să organizăm un seminar, pe data de 8 aprilie 2008, la hotelul "Ibis", cu începere de la ora 9. Seminarul va cuprinde și un work-shop, pentru a face cât mai bine cunoscut mecanismul și modul de accesare a fondurilor respective. La el vor participa și reprezentanți ai autorității norvegiene" – a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Laurențiu Lazăr, consulul onorific al Norvegiei, în Constanța.
Finanțarea se face prin două mecanisme: în mod direct, prin parteneriat româno – norvegian, sau indirect, prin intermediul Uniunii Europene. Fondurile sunt alocate pe patru direcții: producție sustenabilă, protecția mediului, educație, sănătate și protecția copilului. La aceste finanțări au acces ONG-urile, organizațiile non-profit și companiile private. Important este să existe un partener norvegian, a precizat Laurențiu Lazăr. În cadrul seminarului se va discuta și despre modul în care acesta poate fi găsit.
Finanțarea minimă este de 250.000 euro pe proiect. Grant-ul acordat de statul norvegian reprezintă între 60% și 85% din valoarea proiectului respectiv (60% la companiile private și până la 85% la organizațiile non-profit și bugetare). Diferența de finanțare a proiectului, până la 100%, va fi asigurată prin contribuția egală a partenerului român și a celui norvegian.
Termenul limită pentru depu-nerea proiectelor și accesarea fondurilor este 31 decembrie 2008. Urmează evaluarea proiectelor și comunicarea rezultatului până în aprilie 2009. Principiul de alocare a fondurilor este primul venit – primul servit.
Primul pas pe care trebuie să-l facă cei interesați este să participe la seminar. Mai multe detalii privind mecanismul financiar se găsesc pe site-ul ambasadei: www.Norvegia.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8667 secunde