Nouă firme din județul Constanța au optat pentru plata defalcată a TVA

269
Nouă firme din județul Constanța au optat pentru plata defalcată a TVA - nouaok-1507298867.jpg

Articole de la același autor

La data de 1 octombrie 2017, s-a trecut la aplicarea voluntară a plății defalcate a TVA. Agenția Națională de Administrare Fiscală a precizat că, până la data de 6 octombrie 2017, un număr de 257 de agenți economici au optat pentru acest sistem de plată, nouă dintre ei fiind din județul Constanța. Nu deținem informații câți dintre acești contribuabili sunt de stat și câți sunt privați.


Organizațiile patronatele au încercat din răsputeri să-i convingă pe guvernanți că sistemul plății defalcate a TVA va afecta grav economia națională și că nu rezolvă problema evaziunii fiscale.


Exasperate, unele dintre organizațiile patronale au decis să acționeze în felul lor. Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii a inițiat o petiție prin care solicită eliminarea obligativității plății defalcate a TVA, de la 1 ianuarie 2018. Se propune ca măsura să fie aplicată voluntar, iar contribuabilii care optează pentru ea să primească facilități fiscale care să compenseze costurile birocratice.


Inițiatorii precizează că plata defalcată a TVA va avea efecte negative majore asupra întreprinderilor:
■ costuri suplimentare generate de modificarea sistemelor informatice contabile;
■ costuri bancare suplimentare cu noul cont, comisioane bancare suplimentare;
■ afectarea cash flow-ul și blocarea banilor, deoarece pentru procedurile ANAF nu sunt prevăzute termene de aprobare și sancțiuni;
■ creșterea birocrației;
■ un efort semnificativ de implementare tehnică, având în vedere termenul foarte scurt.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5099 secunde