Înregistrarea și anularea în scopuri de TVA vor depinde de nivelul riscului fiscal

144
Înregistrarea și anularea în scopuri de TVA vor depinde de nivelul riscului fiscal - inregistrareainscopdetva-1506702074.jpg

Articole de la același autor

Agentia Națională de Administrare Fiscală actualizează procedurile de înregistrare, anulare a înregistrării în scopuri de TVA. Acestea vor fi mai explicite, transparente și facile pentru contribuabili. 


Procedurile vizează persoanele impozabile care din punct de vedere fiscal se încadrează într-un anumit nivel de risc. Administrația fiscală nu va înregistra în scopuri de TVA, respectiv va anula înregistrarea în scopuri de TVA în cazul în care persoanele impozabile prezintă risc fiscal ridicat. 


Mai mult, criteriile în baza cărora este evaluat riscul fiscal vor fi publice, în vederea transparentizării și aplicării unui tratament unitar persoanelor impozabile ce vor face obiectul acestor proceduri. 


În plus, noile modificări procedurale vor reduce perioada de evaluare a riscului fiscal în cadrul procedurii de înregistrare, anularea înregistrării în scopuri de TVA. Aceasta a fost simplificată în sensul că, în cadrul audierii, va avea loc inclusiv etapa interviului, astfel încât persoana impozabilă va putea să prezinte date, informații și documente relevante prin intermediul cărora să demonstreze că nu se încadrează în risc fiscal ridicat. 


În acest context, persoanele impozabile au posibilitatea să obțină codul de înregistrare în scopuri de TVA într-o perioadă de timp mai scurtă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6328 secunde